Adalet Bakanı Gül: Cezaevlerinde koronavirüs vakasına rastlanmadı

Cezaevlerinde alınan tedbirler hakkında bilgi veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyada Sağlık Bakanlığına atfedilerek yayınlanan "gizli belge" ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumlarında şu ana kadar pozitif koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.

Gül, sosyal medyada Sağlık Bakanlığı'nın "gizli belgesi" şeklinde dolaşan haberle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıklar ve resmi kurum açıklamaları dışında gizli belge diye servis edilen haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulunaun Gül, "Kimsenin asılsız haber yapması, milletimizi telaşa sürüklemesine izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Gül, 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı olarak, Sağlık Bakanlığının tüm karar ve tedbirlerini yerine getirdiklerini ifade eden bakan, cezaevine yeni girişlerde ön muayene ve kontrol yapıldığını, yeni gelen mahkumların diğerlerinden farklı bir yerde tutulduğunu belirtti.

Tüm kurumlarda personele ve dışarıdan gelen herkese maske verildiğini aktaran Gül, "Çünkü hükümlü ve tutuklular devlete emanettir" diye devam etti.

Gül, denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptığı tüm faaliyetlerin ertelendiğini, mektup ve kitapların ise 24 saat bekletilerek teslim edildiğini açıkladı.

Haftasonu noterlik hizmetlerinin yeni bir duyuruya kadar ertelendiğini aktaran Bakan Gül, "Telefonla görüşme hakları hususunda daha yoğun mesai yaparak, süreyi artırarak vatandaşlarımızın daha yoğun iletişim sağlaması için her türlü tedbiri almaktadırlar" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU