"Gizli" ibaresiyle yayılan belgeyi Sağlık Bakanı Koca yalanladı, başsavcılık soruşturma başlattı

Koca, sahte belgeyi yayanlara “Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var” diyerek tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yayılan belgeyle ilgili soruşturma başlattı

Fotoğraf: AA

Sosyal medyada ve WhatsApp gibi kapalı mesajlaşma gruplarında paylaşılan bir ‘belge’ye Sağlık Bakanlığı’ndan “Sahte” açıklaması geldi. Koca'nın yalanlamasının ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, konuyla ilgili soruşturma başlattı. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıdaki koronavirüs önlemlerinin duyurulduğu basın toplantısında, başlatılan soruşturmayla ilgili bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “gizli” ibaresiyle yayınladığı bir genelge olduğu iddia edilen metinde Türkiye'de en az 18 kişide görülen koronavirüs ile ilgili kamu hayatını düzenleyen birçok değişiklik yapılmasına karar verildiği öne sürülüyordu.

Sosyal medya hesabından belgenin sahte olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları yazdı:

Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan “GİZLİ” belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR.

"Resmi belgede sahtecilik" ve "halk arasında panik yaratma amacıyla tehdit" soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "gizli" ibaresiyle yayılan 'belge'yle ilgili, ilgili kişiler hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından soruşturma başlattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU