Yüzüklerin Efendisi dizisinde çekimler koronavirüs endişesiyle durduruldu

Yüzüklerin Efendisi’nin Yeni Zelanda’da devam eden prodüksiyonu koronavirüs endişeleriyle iki haftalığına askıya alındı

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisinin prodüksiyonu koronavirüs endişeleri nedeniyle durduruldu.

Tolkien’in, tarihin en çok satan romanları arasında yer alan Yüzüklerin Efendisi serisi Peter Jackson’ın epik film uyarlamalarıyla tekrar hayat bulmuştu. Amazon’un iki sene önce Yüzüklerin Efendisi TV dizisinin birkaç sezonluk siparişini vermesi fantastik edebiyat dünyasını heyecanlandırmıştı.

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’ndeki (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) olayların çok öncesinde geçecek dizinin zamanı, J.R.R. Tolkien’in anlatısında İkinci Çağ olarak bilinen dönem içinde olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3441 yıl süren, Güç Yüzüğü’nün yapılışını da içine alan ve Sauron’un ordusunun yenilmesiyle sonlanan Yüzüklerin Efendisi’nin İkinci Çağ’ı, destana dahil pek çok yeni yüz ve olay örgüsü sunuyor. Amazon geçen sene dizinin ilk sezonu için 20 bölüm yapma hedefinde olduklarını ve Yüzüklerin Efendisi’nin ikinci sezonuna çoktan yeşil ışık yaktıklarını duyurmuştu.

Geçenlerde projeye Doctor Who’nun Maxim Baldry’sinin de dahil edilmesiyle Markella Kavenagh’ın Tyra’yı, Joseph Mawle’un baş kötü karakter Oren’i ve Marfydd Clark’ın Galadriel’i canlandırdığı oyuncu kadrosu tamamlanmıştı.

Screen Rant’ın NZHerald’a dayandırdığı haberine göre şimdiyse merakla beklenen dizi Kovid-19 salgınına karşı önlem aldı ve çalışmayı resmi olarak durdurdu. Yüzüklerin Efendisi TV dizisinin prodüksiyonu, 16 Mart’tan itibaren iki haftalığına askıya alındı.

Koronavirüs endişeleri sürerken, Batı Auckland, Yeni Zelanda’daki çekimlerde çalışan 800’ün üstündeki oyuncu kadrosu ve kamera arkası çalışanına “...astlarının özel izni olmadan sete veya stüdyoya gelmeme” talimatı verildi.

Habere göre Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi çekimlerde epey ilerlemişti ve bir ekip elemanının açıklamasında, “Çekimde epeyce ilerledik. Herkesin görevleri yerli yerine oturmuştu. Dolayısıyla an itibarıyla yurtdışından gelen fazla insan yoktu” ifadeleri yer aldı.

Böylece Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi de askıya alınan prodüksiyon, etkinlik ve film vizyonlarının kabarık listesine dahil oldu.

Senarist ikilisi Patrick McKay ve J.D. Payne’in kaleminden çıkan Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi tüm zamanların en yüksek bütçeli TV dizisi olabilir.

Gecikmenin, dizinin masrafını ve geçici olarak 2021’de planlanan yayın tarihini ne derece etkileyeceğini göreceğiz ama Yüzüklerin Efendisi’nin ardındaki tecrübeli kreatif ekibin beklemeye değer bir dizi çıkaracağına şüphe yok.


 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU