Black Widow’daki Kaptan Amerika detayı ne anlama geliyor?

Filmdeki birçok Rus ajandan biri olan Red Guardian, Kaptan Amerika’nınkine benzer bir kalkan kullanıyor

Filmde Red Guardian'ı David Harbour canlandırıyor (IMDb)

Black Widow’da karşımıza çıkan Rus ajanlardan Red Guardian’ın dikkat çeken bir özelliği filmin yayımlanan son fragmanında ortaya çıktı.

Screen Rant’ta yer alan habere göre fragman, Red Guardian’ın bir kavga sırasında Kaptan Amerika’nınkine benzer bir kalkan kullandığını gösteriyor. Hatta Red Guardian kalkanı düşmanına tıpkı Kaptan Amerika gibi fırlatıyor.
 


Netflix’in popüler dizisi Stranger Things’le ünlenen David Harbour’ın canlandırdığı bu Rus süper askeriyle ilgili çok az detay biliniyor.

Ancak bu sahne, Red Guardian’ın, Rusların Kaptan Amerika’ya cevabı olduğunu doğruluyor.

Black Widow, Marvel Sinematik Evreni’ninde bizi olayların öncesine götüren ilk film. Yeni film Natasha Romanov’un 2016 yapımı Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’ndan (Captain America: Civil War) sonra yaşadıklarına odaklanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde Romanov, yeni düşmanı Taskmaster’ı yok etmek için ajanlar Yelena (Florence Pugh) ve Melanie’nin (Rachel Weisz) yanı sıra Red Guardian diye bilinen Alexei Shostakov’la iş birliği yapıyor.

Black Widow’un yayımlanan son fragmanı Red Guardian’ın Kaptan Amerika’nın Rus karşılığı olduğunu kanıtlıyor. Kaptan Amerika’nın en ikonik özelliği kuşkusuz kalkanı. Benzer bir kalkana sahip Red Guardian ayrıca Kaptan Amerika’nın kırmızı kostümüyle de benzerlik taşıyor. Red Guardian’ın kalkanı kaldırıp fırlatış şekli de Kaptan Amerika’nın kalkanı kullanış tarzına çok benziyor.

Çizgi romandaki olay örgüsünde de Alexei Shostakov, Rusların Kaptan Amerika’ya cevabı olarak resmediliyor. Çizgi romanda bir savaş pilotu olan Alexei KGB’ye katılarak Red Guardian oluyor. Alexei’nin süper güçleri bulunmuyor ancak çelik bir kalkan kullanıyor.

Black Widow’un Red Guardian’ı çizgi romandakiyle birebir kopyası olacakmış gibi görünmüyor. Ancak görüntüsü ve dövüş tarzı çizgi romandan ilham almış gibi duruyor.

Black Widow 1 Mayıs’ta sinemalarda olacak. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU