Instagram kendine zarar verme görüntülerini kısmi olarak yasaklayacak

“Bu tür içerikler önerilenlerde, arama bölümünde ve hashtag’lerde gösterilmeyecek”

Instagram sorunlu görüntüleri kendilerine bildiren kullanıcıların bildirimlerine göre kendine zarar verme görüntülerini kaldırabileceğini açıkladı.

Instagram CEO’su Adam Mosseri şirketin daha önce insanların kendilerine zarar verdiğini gösteren paylaşımlara izin verdiğini ancak bu tür görüntüleri tespit etmek için şimdilerde yeni teknolojiler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

BBC'ye konuşan Mosseri konuyla ilgili şunları söyledi:
 

 “Geçmişte, kendine zarar verme içerikli paylaşımlara “giriş izni” verdik, çünkü insanlar bazen hikayelerini anlatmaya ihtiyaç duyuyor. Kendine zarar vermeyi teşvik eden hiçbir şeye izin vermedik. Ancak, ileride şiddet içerikli kendine zarar verme görüntülerine izin vermeyecek şekilde politikamızı değiştireceğiz.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mosseri sözlerine şöyle devam etti:
 

 “Bir yaramın izinin görüntüsü olabilir ve ‘30 gündür temizim’ diyebilirim. Bu, hikayemi anlatmanın önemli bir yolu. Bu tür bir içerik sitede hala kalabilir. Ancak bundan sonra yapılacak değişikliğin ardından, bu türden içerikler herhangi bir öneri hizmetinde gösterilmeyecek, bu yüzden bulmak daha zor olacak. Arama bölümünde, hashtag’ler içinde veya öneriler kısmında bulunmayacak."


Mosseri şirketin altı ay içinde kendine zarar verme görüntüleri göstermeye devam etmeleri halinde istifa edip etmeyeceği konusunda bir şey söylemedi. Ancak işini ne kadar iyi yaptığına ilişkin bir süre "uzunca düşüneceğini" söyledi.

İngiltere’de 2017 yılında 14 yaşındaki Molly Russell isimli kız öğrenci sosyal medyada intiharla ilgili izlediği içeriklerin ardından yaşamına son vermişti.

Bu olaydan sonra kendine zarar vermeyi ve intiharı yücelten mesajları kaldırma konusunda yeterli duyarlılığı göstermemekle suçlanan Instagram, yoğun eleştiri almıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU