Mısır’a gönderilen Abdulhafiz’in arkadaşı: İhvan üyesi değildi, 5 aydır çocuğunu doyuramıyordu

Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye’ye giriş yapmak isterken Kahire’ye gönderilen Mısırlı Abdülhafiz Hüseyin’in arkadaşı Heysem Ganim, Hüseyin’in Müslüman Kardeşler üyesi olmadığını iddia etti

Hüseyin'in Kahire'ye giden uçakta çekilen fotoğrafı

Youtube üzerinden açıklama yapan Heysem Ganim, 29 yaşındaki Muhammed Abdulhafiz’in Kahire’nin kuzeyindeki Es Saadat şehrinde mühendis olarak çalıştığını söyledi.

Abdulhafiz’le uzun zamandan beri iletişim halinde olduğunu söyleyen Ganim, Mısırlı gencin yaklaşık 5 ay oğlu ve eşiyle beraber Somali’de yaşadığını ve burada birçok gününü aç geçirdiğini ifade etti.

Ganim, ‘’Abdulhafiz çoğu zaman evine yemek getiremiyordu. Çocuğu açlıktan ağlıyordu. Neredeyse her geceyi yemek yemeden geçiriyorlardı’’ dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem İhvan’a, hem de Türk yetkililere tepki gösterdi

Hüseyin’in Atatürk Havalimanı’nda beklerken İhvan yetkililerini aradığını söyleyen Ganim, olumlu cevap alamadığını iddia etti. İhvan yetkililerinin olayı ciddiye almadığını belirtti.

Öte yandan Türk yetkililere seslenen Ganim, ‘’Çocuğuna yemek bulmakta zorlanan bir adamı Sisi yönetiminin eline nasıl teslim ediyorsunuz? Son parasıyla ve son bir umutla Türkiye’ye gitmişti. Bu adam cinayet mi işledi, elleri neden kelepçeliydi?’’ dedi.

Arap dünyası ne tepki verdi?    

Mısırlı İnsan Hakları Aktivisti ve gazeteci Haytham Ebu Halil Twitter üzerinden şunları yazdı: 

''Türkiye’den Sisi’nin zindanlarına gönderilen masum gencin fotoğrafı.. Türk makamlarına soruyorum. Uyduruk bir davadan Kaşıkçı gibi idam edilecek olan Mısırlı genç Muhammed Abdulhafiz neden Sisi’ye teslim edildi?''

Mısır Devrim Konseyi Başkan Yardımcısı Velid Şarabi: 

Muhammed Abdulhafiz zorla kaderine terk edildi. Peki soruyorum, bu çocuk masum olduğu halde idam edilirse bunun günahı kimin boynuna olacak?


Abdulhafiz’in Kahire’ye gönderilmesinde birçok tarafın sorumluluğu olduğunu söyleyen Mısır Halk Meclisi Dini Komitesi Eski Başkanı Muhammed Sağir, böyle bir hatanın tekrarlanmaması için Türk yetkililerde daha sağlam bir iletişimin kurulması gerektiğini ifade etti.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı ise, Hüseyin'in Kahire Havalaanı'nda tutuklandığını ve kendisinden haber alınamadığını açıkladı.

DAHA FAZLA HABER OKU