İdamlık genç Mısır'a gönderilirken kelepçeli fotoğrafını çektiği iddia edilen havalimanı görevlisi önce tutuklandı ardından tepkiler üzerine serbest kaldı

İhvan-ı Müslimin üyesi genç İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Mısır'a iade edilirken kelepçeli fotoğrafını çektiği iddia edilen temizlik görevlisi önce "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik" suçlamasıyla tutuklandı sonra tepkiler üzerine serbest bırakıldı

Çelik, bu fotoğrafı çekip paylaştığı iddiasıyla tutuklandı

İstanbul’da havalimanı polisinin hakkında idam cezası bulunan İhvan-ı Müslimin üyesi Muhammed Abdulhafız Hüseyin isimli genci Mısır’a iade etmesinin yankıları sürerken yargıdan çok konuşulacak bir karar geldi. 

Havalimanında çalışan temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik, Hüseyin’in elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştığı iddiasıyla önce gözaltına alındı ardından tutuklandı.

Çelik, emniyetteki sorgusunun ardından 6 Şubat’ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı Kin ve Düşmanlığına Alenen Tahrik Etme” suçlamasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik sorgusunda söz konusu fotoğrafı kendisinin çekmediğini savunan Çelik, fotoğrafı Twitter’da gördüğünü ve vicdanen rahatsızlık duyduğu için paylaştığını söyledi. 

Şüphelinin avukatı Ömer Yüzgül de söz konusu fotoğrafı müvekkilinin çekmediğini, bunun da emniyet tarafından ortaya çıkarıldığını ifade ederek, “Burada yargılanması gereken kişi benim müvekkilim değil bu kişiyi deport eden emniyet görevlileridir. Twitter’daki paylaşımından dolayı bir insan tutuklanması saçmadır” dedi. 

Şüphelinin eşi ve bir çocuğunun hasta olduğunu belirten avukat Yüzgül, müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti. 

Savunmaların ardından kararı açıklayan Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimi Hüseyin Alper Önal, şüpheli Çelik’i “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutukladı. 

Çelik’in tutuklanmasına sosyal medyadan da tepki vardı. 

Çelik, bugün üst hakimliğe yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA HABER OKU