HÜDA PAR’lı Şahin: İran’ın Esed’e verdiği destek İslami ve insani değil

Eski Hür Dava Partisi Başkan Yardımcısı Şahin, “İran'ın, Esed'e gözü kapalı verdiği destek, İslami ve insani olmadığı gibi; Türkiye’nin dünü ve bugünü ile Suriye savaşında aldığı rol da İslam’dan değildir” dedi

Sait Şahin / Fotoğraf: Twitter

Eski Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Başkan Yardımcısı ve parti sözcülüğü yanı sıra İstanbul Mustazaf-Der Şube Başkanlığı’nı da yapan Doğru Haber yazarı Sait Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden Suriye’de faaliyet yürüten İran ve Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devletlerin reel politik siyasetlerinin peşine takılmamak gerektiğini ifade eden Şahin, çünkü hiçbir devletin mukaddes olan saikler ve sabitelerle hareket etmediğini, devletler için saik ve sabitlerin milli, ulusal ve mezhebi reel politik çıkarlar olduğunu söyledi.

“İran ve Türkiye reel politik çıkarlarını düşünüyor”

Devletlerin yerel politik siyasetine yaslananların sonrasında ortada kaldığını belirten Şahin, “İran’ın, Esed'e gözü kapalı verdiği destek, İslami ve insani olmadığı gibi; Türkiye’nin dünü ve bugünü ile Suriye Savaşında aldığı rol da, İslam’dan değildir. İslami ve insani gerekçeler söz konusu olsa da her iki devletin siyasetini belirleyen reel politik çıkarlardır” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılması gerekenin Suriye’de söz konusu iki devletin peşine takılmamak olduğunu ifade eden Şahin, savaşın daha fazla Siyonist ve emperyalist güçlerin lehine evrilip, ümmet için büyük yıkımlara dönüşmeden söz konusu iki devlete de tavsiyelerde bulunmak gerektiğini kaydetti.

Suriye’de Türkiye ile Rusya arasında pazarlığa dikkat çeken Şahin, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Konu ile ilgili son söz: Türkiye İdlib üzerinden elini güçlendirdikten sonra, Rusya ile sınır boylarının pazarlığı karşılığında çekilirse şaşırmayın. Bu arada bütün hamasi sloganlar, saf niyetler, İslâmî ve insani söylemler boşlukta kalır.”
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU