HÜDA PAR: Kaynakların verimsiz ve müsrifçe kullanılmasından vazgeçilmeli

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Sağlam, “Daha oluşturma aşamasında açık finansman adeta bir zorunlulukmuş gibi bütçe, her yıl açık verecek şekilde yapılmaktadır" dedi

İshak Sağlam / Fotoğraf: HÜDA PAR Basın

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, hükümetin bütçe disiplinine riayet etmesi ve TOKİ uygulamasının daha kullanışlı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haftalık değerlendirme toplantısında 2019 bütçe açığının yüzde 70 artarak 123,7 milyara ulaştığını hatırlatan Sağlam, öngörülen bütçe açığında sapmanın normal bir durum olmadığını kaydetti.

“Şeffaflık ve hesap verilebilirlik azaldı” 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kaynakların verimsiz ve müsrifçe harcanarak halkın alım gücünün ve refahının zayıflatılmasından vazgeçilmelidir” diyen Sağlam, “Bütçe açığı yüksek faizlerle borçlanmak suretiyle bu açığın kapatılması demektir. Yani yükün halka bindirilmesi, hayat pahalılığı, zamlar ve alım gücünün düşmesi demektir. Şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin azaldığı; yolsuzluğun, kayırmacılığın ve israfın alabildiğine yaygınlaştığı bu günkü iktisadi yönetim anlayışında bütçe disiplini de doğal olarak bozulmuştur” diye konuştu.

“TOKİ’nin kullanışlı hale getirilmesi zorunluluktur”

TOKİ'nin düşük gelirli kesim için yapmayı düşündüğü 100 bin konuta bir milyon 100 bin civarında olan talebe dikkat çeken Sağlam, konutlara olan talebin halkın alım gücünün ne kadar düştüğünün göstergesi olduğunu belirtti.

Devletin vatandaşlarına asgari düzeyde konut sahibi olması için şartları oluşturması gerektiğini ifade eden Sağlam, “Bu şartlar vatandaşların gelir düzeyleri, inanç ve kültürleri ile ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Bu hassasiyetler muvacehesinde TOKİ uygulamasının daha kullanışlı hale getirilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU