Mültecinin vurulduğu anları görüntüleyen kişi konuştu: 'Hayat için geldik' diyorduk, bize ateş açtılar

Türkiye ile Yunanistan sınırında bir mültecinin yaşamını yitirdiği anları kaydeden Ali İdris, “Ben gerçeklerin duyulmasını istiyorum. Yunan askerleri ‘Hayat için geldik’ diyen mülteciyi öldürdü” dedi

Fotoğraf: AA Arşivi

Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışırken Yunanistan tarafındaki askerlerin açtığı ateşle vurulan mültecilerden Mohammad al Arab’ın yaşamını yitirdiği anları kaydeden Ali İdris, açıklamalarda bulundu.

Mohammad al Arab'ın sınırı geçmeye çalışırken Yunan askerleri tarafından öldürüldüğünü söyleyen Ali İdris, “Sınırı geçmeye çalışan gencecik çocuk Yunan askerleri tarafından vuruldu, öldürüldü. Ben gerçeklerin duyulmasını istiyorum, bu genci Yunan askerleri öldürdü” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’nin sınırı açmasının ardından mültecilerin gelmeye başladığını öğrenince kendisinin de gelişmeleri takip etmek üzere İpsala’ya gittiğini söyleyen Ali İdris, sınırdaki bekleyişi şu sözlerle anlattı:

Sınırların açıldığını söylemelerinin ardından Pazar günü İstanbul’dan İpsala’ya gittik. Nehri geçip, Türkiye sınırını da geçtikten sonra bir alanda beklemeye koyulduk. Yaklaşık 500 kişi vardı. Kalabalığın içinde en çok kadınlar ve çocuklar vardı. Ateş yakıp geceyi orada geçirdik.

“Gerçek mermilerle ateş ediyorlar”

Pazartesi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınırı yürümeye başladıklarını söyleyen Ali İdris, “Sabah 7:00, 7:30 gibi kadınlar, çocuklar sınıra yürümeye başladık. Sınıra 100-150 metre kala Yunan askerleri bize gerçek mermilerle ateş etmeye başladı. Bana da mermi isabet etti, kadınlar çocuklar hep bir yere dağıldı. Biz gurubun önünde beyaz bir şey sallıyorduk. ‘Hayat için geldik, bizi içeri alın’ diyorduk” ifadelerini kullandı.

"Başından ve boynundan vurulmuştu"

Yunan askerilerinin ateş açmasıyla bir kişinin vurulduğunu görüp kayıt almaya başladığını söyleyen Ali İdris, vurulma anını şöyle anlattı:

Mermi seslerinin ardından bir kişinin vurulduğunu gördüm, o anları kaydetmeye başladım. Başından ve boynundan vurulmuştu, ilk başta baktığımızda nabzı atıyordu. Türk askerlerinden sınırı açmaları istedik onlar da açtı. Ateş açılınca herkes korkup geri döndü. Cenazenin Enez Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini öğrendim.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU