AHBAP'lar DMD hastası gencin hayatına dokundu

Kuruculuğunu yaptığı AHBAP Derneği’yle pek çok ihtiyaç sahibinin yardımına koşan sanatçı Haluk Levent, 21 yaşındaki DMD hastası Abdullah’ı da unutmadı. Abdullah, AHBAP Derneği’nin yardımıyla hasta yatağına ve öksürtme cihazına kavuştu

Sanatçı Haluk Levent, ihtiyaç sahibi kişilere yardım eli uzatan AHBAP Derneği’nin kuruculuğunu yapıyor / Fotoğraf: AA

Kuruculuğunu yaptığı AHBAP Derneği’yle pek çok ihtiyaç sahibinin yardımına koşan Haluk Levent, 21 yaşındaki DMD hastası Abdullah’ı da unutmadı.

Uşaklı Abdullah, AHBAP Derneği’nin yardımıyla hasta yatağına ve öksürtme cihazına kavuştu.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getirerek son zamanların en büyük ‘iyilik’ hareketlerinden birine imza atan AHBAP Derneği, yaptığı yardımlara bir yenisini daha ekledi.

AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent’in 21 yaşındaki DMD hastası Abdullah için sosyal medya üzerinden başlattığı yardım çağrısı yanıtsız kalmadı.

Skolyoz ameliyatı olan Abdullah’ın ihtiyaç duyduğu hasta yatağı ve öksürtme cihazı, bir yardımsever tarafından karşılandı.

Haluk Levent, 27 bin 750 TL tutarındaki yardımı yapan kişiye tablo hediye edeceğini söyledi.

 

AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, geçtiğimiz günlerde de mülteci çocuklar için yardım çağrısı yapmıştı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

245 öğrenciye burs, 4 bin 216 aileye yardım

3 yılı aşkın süredir yardım faaliyetlerinde bulunan AHBAP Derneği’nin 30 bini aşkın gönüllüsü bulunuyor.

Yardım organizasyonlarıyla dikkat çeken dernek, şimdiye kadar 245 öğrenciye burs imkanı sağladı, 136 medikal cihaz ve ilaç temin etti, 4 bin 216 aileye çeşitli yardım ulaştırdı.

Dernek ayrıca aralarında kan ve kök hücre kampanyaları ile eğitim faaliyetlerinin da bulunduğu bin 500'ü aşkın özel günde etkinlik düzenledi.

"Kendimizi devletten soyutlayan alternatif bir oluşum değiliz"

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, paylaşımlarında sık sık alternatif bir yardım kuruluşu olmadıklarını; bakanlık, valilik ve muhtarlarla koordineli şekilde çalıştıklarını vurguluyor.

Sanatçı, “Kendimizi devletten soyutlayan alternatif bir oluşum değiliz. Halkla, devletle, hükümetle ve muhalefetle hep birlikte olan insanlarız" ifadelerini kullanıyor.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU