Okul bahçesinde servis aracının altında kalan Eylül'ün davasında şoför tahliye edildi

Mahkeme heyeti sanığa 5 yıl hapis cezası vererek tahliye etti

Fotoğraf: Facebook

İstanbul Avcılar'daki Mehmetçik İlkokulu'nun bahçesinde 7 Kasım 2019'da Hüseyin Yıldırım'ın kullandığı servis aracı, manevra yaptığı sırada 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Eylül Mirzaoğlu'na çarpmış, minik kız hayatını kaybetmişti.

Küçükçekmece 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada servis şoförü Hüseyin Yıldırım hakim karşısına çıktı. 

Mahkeme heyeti sanığa 5 yıl hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylül Mirzaoğlu'nun babası Cahit Mirzaoğlu kızının hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada "Servis aracının okul bahçesine girmemesi lazımdı. Yolda sokakta olmamış okul bahçesinde olmuş. Okul bahçesinde Eylül gibi yüzlerce çocuk var. Bugün bana yarın başkasının başına da gelebilir. Okulun büyük ihmali var. Çok ağır bir ceza almalı. Okul yönetimi okul müdürü kimse sorumlular sonuna kadar davacıyım. Devletin bunlara çok ağır bir şekilde cezalandırması lazım" diye konuşmuştu.

2011 yılında servis araçlarına kamera takılması şartı getirilmişti.

Yasa gereği 2012 model ve sonraki araçlarda kamera zorunluluğu bulunuyor. 

Olayın ardından  servis şoförü Hüseyin Yıldırım savcılık tarafından ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edilmiş, Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, sürücünün ''taksirle öldürme'' suçundan tutuklanmasına karar vermişti. 

İstanbul Servis Odası Başkanı Hamza Öztürk'ün "Bir anlık dikkatsizlik diyelim ve çocuğun ani hareketi diyelim. 32 yıldır servisçilik yapıyorum, ilk defa bir okul bahçesinde öğrenciye servis çarptığını duydum. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız ama burada takdir-i ilahi var” sözleri ise tepki çekmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU