Karamollaoğlu da Taşgetiren'i haklı buluyor: Şu andaki baskı 28 Şubat'tan daha fazla

SP lideri "Bugün hakim karşısında kendini müdafaa hakkı da vermiyorlar" diye konuştu

SP lideri Temel Karamollaoğlu 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu T24’ten Gökçer Tahincioğlu’na konuştu.

Karamollaoğlu, şu anda 28 Şubat’tan daha fazla baskı ortamı olduğu görüşünü dile getirerek “O gün hiç olmazsa fikrimi rahatça söyleyebiliyordum, hakim karşısına çıkınca da kendimi müdafaa edebiliyordum. Şimdi edemiyorum, bu hakkı vermiyorlar. O zaman siyasetin içinde karşı çıkanlar vatan haini değildi hiç olmazsa. Şimdi herkes vatan haini. Olur mu böyle şey?” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti’den kopanlara Saadet Partisi’nin kapısının açık olduğunu söyleyen Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ben bunu farklı ortamlarda da dile getirdim. Düne kadar AK Parti’de politika yapıp, artık bu işin böyle gitmeyeceğine inanan ciddi bir kadro var. Abdullah Gül bunlardan bir tanesi. Hain ilan ettiler. Bu arkadaşlarımızda bir çekingenlik ister istemez doğdu. Bunu bir endişe vesilesi görüp susmamaları, çekinmemeleri gerekir kanaatindeyim. Bu mevkilerde bulunanlar çekinirse başkaları daha çok çekinir. Seçimlerden sonra sayın Gül’le bir kere konuştum. Bazı arkadaşlarla da temaslarımız oldu, olmadı değil ama şu anda onlardan bir talep gelmeyince onları fazla zorlamayı da etik bulmuyorum. Yeni oluşumlar hele ki bu kadar çekingenlikten sonra zor tutarlar. Onun için biz söyledik. Bizim kapımız herkese açık.”

Erdoğan’la HDP polemiği

SP lideri Karamollaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’la arasındaki HDP polemiği de soruldu. Erdoğan SP’yi HDP ile işbirliği yapmakla suçlamıştı. Karamollaoğlu’nun yanıtı şu şekilde:

“Geçen seçimde de bu yapıldı. Bizi PKK ile PYD ile HDP ile aynı kefeye koymalarını çok çirkin buluyorum. Biz Kürt vatandaşlarımızla hiçbir zaman kopamayız. İnançlı kesimin çok yoğun olduğuna inanıyoruz. Biz PKK’yı hiçbir zaman tasvip etmedik, etmeyiz de. Ancak insanlara zulmedilmesine de karşıyız. Yani bir insan bir yanlışı yapmışsa da o insana tabiri caizse psikolojik bile olsa zulmedemezsiniz.”

Karamollaoğlu “HDP eşittir PKK mı size göre de?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Şu anda beraber çalışıyorlar. Görmezden gelmemiz mümkün değil. Eşittir dememiz için elimizde farklı deliller olması gerekir ama birlikte çalıştıklarını görmemek mümkün değil. Oradan kendilerini kurtarabilseler benim kanaatim çok daha etkili olabilecekler ama bu havayı kaybettiler gibi.”

“Şu andaki baskı 28 Şubat’tan daha fazla”

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’na Ahmet Taşgetiren’in şu anda 28 Şubat’tan daha fazla baskı hissettiğini söylemesi de soruldu:

“Bazen bazı ifadeleri kullanıyoruz. Rahatsız oluyorlar. Şu anda yapılan baskı, o gün yapılan baskıdan daha fazla. O gün hiç olmazsa fikrimi rahatça söyleyebiliyordum, hakim karşısına çıkınca da kendimi müdafaa edebiliyordum. Şimdi edemiyorum, bu hakkı vermiyorlar. Olur mu böyle şey? Şimdi bunu söyledim, yazacaksınız, bir sürü adam hakaret edecek. Ama ben bunu böyle hissediyorum. Yanlışsam bu hissiyatımı düzeltin. Şu anda bu memlekette hapiste olup suçu olmayan binlerce, onbinlerce insan var, ben buna inanıyorum. Samimi olarak inanıyorum. Koruyamıyorlar.”

 

Söyleşinin tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA HABER OKU