Ahmet Hakan’dan Hakan Şükür’e: Kes artık bıdı bıdı yapmayı

Euronews kanalında kullandığı ifadeler nedeniyle Hakan Şükür’ü eleştiren Hürriyet Genel Yayın yönetmeni Şükür'e "Öldürmediniz mi, bombalamadınız mı, kumpas kurmadınız mı, darbeye kalkışmadınız mı?" sorularının yöneltilmemesine tepki gösterdi

"Çıkarıldığın Amerikan ve Avrupalı tv kanallarında patlat şöyle bir beyanat; 'Ben aşağılık bir örgütün kandırılmış bir militanıyım. Pişmanım. Kan döktük, cana kıydık, mala çöktük. Suçum büyük, günahım çok. Affımı istiyorum"

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, FETÖ firarisi eski futbolcu Hakan Şükür’ün Euronews kanalına verdiği röportajda kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Kes artık bıdı bıdı yapmayı Hakan Şükür” başlıklı yazısında Ahmet Hakan, Hakan Şükür’ün FETÖ konusunda gerçekleri söylemekten kaçarak "rol" kestiğini, numara yaptığını,akıttıkları kanların konusuna değinmediğini belirtti:

Yine hakikatin sadece bir kısmını söylüyor ama bütün hakikati söylemekten uzak duruyordu.

Yine militanı olduğu örgütün ne işler çevirdiğinden zerre kadar söz etmiyordu.

Yine bağlı bulunduğu örgütün gerçek yüzünün henüz tam olarak ortaya çıkmadığı dönemi anlatıp salağa yatıyordu.

Yine örgütünün devlet kurumlarına yaptığı gizli sızma eylemlerine hiç değinmiyordu.

Yine polisi, askeri, yargıyı nasıl ele geçirdikleri konusunun kıyısından bile geçmiyordu.

Yine Ergenekon, Balyoz süreçlerinde estirdikleri terörden ve yarattıkları mağduriyetten zerre kadar söz etmiyordu.

Yine 15 Temmuz’da işledikleri cinayetler, akıttıkları kanlar konusunun üstünden zıp diye atlıyordu.

Yine Meclis’i nasıl bombaladıkları konusuna tek harf olsun değinmiyordu.

"Bildik teraneler, ezberlenmiş tekerlenmeler, kusturucu ağlaklıklar" ifadelerini kullanan Ahmet Hakan, Hakan Şükür'e şöyle seslendi:

Çıkarıldığın Amerikan ve Avrupalı televizyon kanallarında patlat şöyle bir beyanat: Ben aşağılık bir örgütün kandırılmış bir militanıyım. Pişmanım. Kan döktük, cana kıydık, mala çöktük. Suçum büyük, günahım çok. Affımı istiyorum.

Hürriyet yazarı, katıldığı kanallarda Şükür'e “Öldürmediniz mi, bombalamadınız mı, kumpas kurmadınız mı, darbeye kalkışmadınız mı?” gibi soruların yöneltilmemesini de eleştirdi. 

Ahmet Hakan yazısında "Kanına, canına, malına girdiğiniz kurbanlar için, devlet için, millet için bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama senin insanlığa giden yolun için bir anlam ifade edeceği kesin" ifadelerini de kullandı.

Euronews'e ABD'deki evinde röportaj veren Şükür, darbe suçlamaları ile ilgili "Hakkımda böyle bir iddianame yok. Sadece kara propaganda var. İnsanlar suçsuzluğunu değil, iddia sahibi suçunuzu ispat etmek zorunda, suçlular kimse ceza alsın. Bunu en çok ben isterim. Hangi hareketten, hangi cemaatten kim varsa ceza alsın" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Independent Türkçe, Hürriyet, Euronews

DAHA FAZLA HABER OKU