Suriye muhalefeti oluşturulacak güvenli bölgede Roj Peşmergelerinin görev almasını istiyor

Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Nasır Hariri Suriye Kürtlerinden oluşan Roj Peşmergelerinin Türkiye-Suriye sınırında konuşlandırılmasının bölgedeki boşluğu dolduracağını savundu

Eski Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Mesud Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamada Barzani’nin bugün Nasır Hariri ve komite üyelerinden oluşan heyeti kabul ettiği belirtildi. Görüşmede Suriye krizi ve geleceği ele alındı. 

Heyet Barzani’den Suriye krizinin çözümü ve ülkedeki Kürtlerin geleceğine yönelik etkin bir rol üstlenmesini istedi.

IKB Parlamentosu gruplarıyla da bir araya gelen Hariri yerel medyaya yaptığı açıklamada Roj Peşmergelerinin Rojava’daki güvenlik boşluğunu doldurabileceğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye'nin endişeleri giderilmeli"

Hariri, yerel medyadaki açıklamasında Türkiye-Suriye sınırında oluşacak boşluğu dolduracak bir güce ihtiyaç duyduklarını belirterek, “En uygun olanı, Suriyeli olup bizim prensiplerimize inanan ve bölge halkından olan bir gücün olması. Suriye ordusundan ayrılan, Kürdistan Bölgesi’nde eğitim gören ve sayıları çok olan Kürt kardeşlerimiz var. Onlarla aynı prensipleri paylaşıyoruz. Roj Peşmergeleri ve diğer farklı kesimlerden oluşan bazı güçlerle birlikte o bölgenin korunması ve Türkiye’nin endişelerinin giderilmesi için en iyi tercih olacaktır” dedi.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) de Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Komitesi’nin içinde yer alıyor.

DAHA FAZLA HABER OKU