Bahçeli: Esad yeni bir saldırı yaparsa bunu Suriye’nin her yerinde ödeyecek

MHP lideri, "Türkiye'nin şakasının olmadığını" söyledi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye hükümeti güçlerinin Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik gerçekleştirdiği saldırıların tekrarlanması durumunda “Esad’ın bunu misliyle ödeyeceğini” söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Suriye ordusunun kendi topraklarından geri çekilmesi gerektiğini söyledi ve “Türkiye’nin şakası yoktur” dedi.

Yeni bir saldırının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “pahalıya mal olacağını” söyleyen MHP lideri, “Bedelini Suriye’nin her yerinde misliyle ödeyecek” dedi.

"Biz sizi 93'ten biliriz"

Astana ve Soçi süreçleri üzerinden Rusya’ya tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

 Rusya Federasyonu kriz siyasetini sınırlarımızda icra etmektedir. Herkese başka konuşan Rusya'yı hiçbir makyaj gizleyemez. İran desen Esad'ı Türkiye'ye kışkırtmayı iş edinmiştir. Rusya Devlet Başkanı Esad'ın yüzüne sıçrayan kanı süratle temizleyip aklanmalıdır. Kimse bize maval okumasın biz Rusya'yı 93 Harbi'nden biliriz. Biz Rusya'yı Yalta Konferansı'ndan biliriz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şam'a gidelim diyorsak..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nuna yüklenen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Biz Şam’a girelim diyorsak Ankara’yı tehdit altında gördüğümüzden dolayıdır. CHP Genel Başkanı yine boş keseden sallamış. Orta Doğu İş Teşkilatı kuracaklarını söylemiş. Hadi kurdun diyelim Esad’la mı eş başkanlık görevini paylaşacaksın. Siyaseti bırakıp komedi filmi çevirse kapalı gişe oynar, epey de hayran kitlesi kazanır.

"Türkiye için birlikta çalışmaya varız diyoruz"

MHP lideri, özellikle hükümete yakın yazarların gündeme getirdiği "yeni darbe" iddialarıyla ilgili de bir çağrı yaptı:

Önyargıları bir kenara bırakalım, birbirimize çatık kaşla bakmak yerine çevik bir iradeyle sahip çıkalım. Çözemediğimiz sorunları derin dondurucuya koyalım, Türkiye’nin gelecek haklarında, istiklal haysiyetinde milli birlik ve beraberlik şuuruyla, samimi bir üslupla buluşalım. Başka bir Türkiye yoktur. Sığınacak ve gidecek başka bir yurt yoktur. Yeni bir darbe ihtimalini dillendirmek bile bu ülkeye, bu millete nankörlük ve nimet bilmezliktir. Elimizi uzatıyoruz, anlaşmaya, konuşmaya, Türkiye için birlikte çalışmaya, birlikte ter dökmeye, birlikte gülüp birlikte ağlamaya varız ve kararlıyız diyoruz.

İYİ Parti yorumu

Bahçeli, grup toplantısının ardından İYİ Parti’deki istifalarla ilgili soruya cevap verirken “Hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalı. İYİ Parti, iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU