Rusya Dışişleri Bakanı: Esad'ın İdlib'deki zaferi kesin; Türkiye ile ilişkimizin iyi olması her konuda anlaşacağımız anlamına gelmez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın muhalif grupların Suriye'deki son kalesi olan İdlib'deki zaferini kesin olarak değerlendirdi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Esad’ın ordusunun İdlib’deki zaferinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Savunma ve diplomatik konuların görüşüldüğü 56. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Lavrov, "ABD, IŞİD’i ortadan kaldırdığını duyurdu ancak çok başlı yılan geri döndü" ifadesini kullandı.

Reuters’ın haberine göre, Bakan Lavrov, "Türkiye ile iyi ilişkilere sahibiz. Ancak bu her konu üzerinde anlaşacağımız anlamına gelmez. Herhangi bir iki ülke arasında tüm konularda tam bir anlaşmanın sağlanması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile Münih'teki konferansta görüşme gerçekleştirdi.
 


Çavuşoğlu, Lavrov ile görüşmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Pazartesi günü heyetlerimiz Moskova'da bir araya gelecek. Bu görüşmelerden sonra tekrar durum değerlendirmesi yapma konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye savaşında farklı tarafları destekleyen Türkiye ve Rusya, 2018’de ülkenin kuzeybatısında 'Gerginliği Azaltma Bölgesi' oluşturulması üzerinde anlaşmış, Suriye ordusunun son haftalarda İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik düzenlendiği saldırılarda 1'i sivil 12'si asker 13 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Ankara ile Moskova arasında ipler gerginleşmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU