Sabah yazarı Hıncal Uluç’tan gazetesine: Bu manşet nereden çıktı, ‘Böyle yazın’ diye elinize mi sıkıştırdılar?

Uluç: Mahkemeden sadece 'Mahkeme kararı uygulansın' kararı isteyen Galatasaraylılar için 'hain', kulüp tüzüğünü ve mahkeme kararlarını hiçe sayan Mustafa Cengiz için 'mağdur' algısı yaratan bu haber neyin nesidir?

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray yönetiminin mahkeme sürecine ilişkin gazetesinde yayımlanan habere tepki gösterdi. 

Uluç bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Bizim gazetede ‘Kayyum yok! Yola devam’ başlıklı bir haber çıktı. İmzasız... O zaman muhatabım Spor Müdürümüz Murat Özbostan. Sevgili Müdürüm, davayı servisinden takip eden oldu mu? O muhabirine sordun mu, bu davanın neresinde 'kayyum' lafı var? Bu haberi ve bu başlığı, senin muhabirlerinden biri izleyip yazmadı ise, bana sorarsan adeta 'Mustafa Cengiz' imzalı bu haber ve bu manşet nerden çıktı? Elinize mi sıkıştırdılar, 'Böyle yazın' diye..

Sabah yazarı, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Mahkemeden sadece 'Mahkeme kararı uygulansın' kararı isteyen Galatasaraylılar için 'hain', kulüp tüzüğünü ve mahkeme kararlarını hiçe sayan Mustafa Cengiz için 'mağdur' algısı yaratan bu haber neyin nesidir? Odam senin dört kat üstünde.. Asansörle 1 dakika.. Bir uğra da anlat, anlatabilirsen.. Davayı izleyen muhabirin varsa, haber ver. Ben inerim. İkiniz anlatırsınız, olur mu?

Ne olmuştu?

"Galatasaray'ın seçimli genel kurulunun toplanması" istemine ilişkin İstanbul 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın reddine karar verildi.

İstanbul 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı Hasan Ahmet Özdoğan ve Barış Cenk Akkaya'nın avukatları ile davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin avukatları katıldı.

Mahkeme, davacıların "bir ay içerisinde seçimli genel kurulun toplanması" talebinin reddine karar verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından kulübe kayyum atanması davasıyla ilgili, "Kayyum tehlikesi var. 100 yıllık tarihi içinde ilk defa duydum. Kayyuma neden gidersiniz? Mali ve idari açıdan iflas ederseniz kayyum istersiniz. Genelde bunu mahkemeler de otomatik olarak atar. Ben ilk defa bir kulüpte seçime gitmek için kayyum atanmasını istediğini görüyorum. Buna çok üzülüyorum. Böyle bir talep Galatasaray'ı sadece kaosa götürür. Böyle bir talepten utanıyorum. İyi niyet ile açıklayamam bunu" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU