Joker’le Oscar kazanan Joaquin Phoenix’ten duygusal konuşma: Savunduğumuz şey adaletsizlikle mücadele

Oyuncu, "Benimle çalışmak bazen zordu ama bu salondaki birçok kişi bana ikinci bir şans verdi" dedi

92. Akademi Ödülleri'nde ilk Oscar'ını kazanan Joaquin Phoenix eşitlik, hayvan hakları ve 1993'te hayatını kaybeden kardeşi River Phoenix hakkında güçlü bir konuşma yaptı.

Joker'in yıldızı, BAFTA Ödülleri'nde "sistemik ırkçılığı" eleştirdiği ödül kabul konuşmasıyla övgüleri topladıktan bir hafta sonra, Adam Driver (Marriage Story), Antonio Banderas (Acı ve Zafer - Pain & Glory), Jonathan Pryce (The Two Popes) ve Leonardo DiCaprio'yu (Bir Zamanlar... Hollywood'da - Once Upon a Time in Hollywood) geride bırakarak En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Phoenix konuşmasına "Şu anda çok minnettarım" diyerek başladı.

Kendimi aday arkadaşlarımın herhangi birinden daha değerli hissetmiyorum çünkü aynı aşkı paylaşıyoruz. Sinemaya duyduğumuz aşkı. Bu ifade biçimi bana en olağanüstü hayatı sağladı. Bu olmasaydı ben ne olurdum bilemiyorum.

Phoenix sözlerini şöyle sürdürdü:

(Oyunculuğun) bana verdiği en harika hediye, sesini duyuramayanların sesi olma fırsatıydı. Toplumsal olarak karşılaştığımız sinir bozucu meselelerin bazıları hakkında çok düşünüyorum ve bazen farklı davaları savunduğumuzu hissediyoruz veya böyle hissettiriliyoruz ama ben ortak noktalar görüyorum. Bence ister cinsiyet ve eşitsizlik, ister ırkçılık, queer hakları, yerli hakları ya da hayvan hakları hakkında konuşalım, konuştuğumuz şey adaletsizlikle mücadeledir.

Kalabalık tarafından alkışlanan Phoenix, "Bunu yapmayın" diyerek devam etti.

Bence doğayla bağlarımızı çok kopardık... Doğaya girişiyor ve kaynakları yağmalıyoruz: Bir ineği yapay yollarla dölleme hakkına sahip olduğumuzu hissediyoruz ve doğum yaptığında, bariz biçimde acı dolu çığlıklar atmasına rağmen, bebeğini çalıyoruz.

Phoenix, "Hayatımda alçaklık ettiğim zamanlar vardı" diye ekledi.

Bazen acımasız davrandım ve benimle çalışmak zordu. Ama bu salondaki birçok kişi bana ikinci bir şans verdi.

Güney Koreli kara mizah filmi Parazit (Parasite), gecenin en büyük kazananıydı. Yapım, En İyi Film Ödülü'nü kazandı ve bu ödülü alan yabancı dilde ilk film olarak tarihe geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020 töreninin kazananları arasında, duygusal kabul konuşmasında Leonardo DiCaprio'yu öven ve Trump'ın azil davası kararını eleştiren Brad Pitt de bulunuyor. Laura Dern de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Öte yandan Olivia Colman, Phoenix'e ödülünü takdim etmeden önce izleyicileri kahkahalara boğdu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU