İsrail’in harita güncellemeye başlamasına Filistin yönetimi tepkili

Netenyahu, Batı Şeria’daki bazı bölgeleri içine alacak yeni bir harita yapmaya başladıklarını söyledi. Filistin tarafından ise “Haritamızı tüm dünya biliyor ve kabul ediyor” cevabı geldi

Fotoğraf: Reuters

Görev süresi sona eren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" diye adlandırdığı tek taraflı Ortadoğu Planı’nın açıklanmasının ardından Batı Şeria'daki bazı bölgeleri işgal etmek için harita çalışmalarına başladıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu, Doğu Kudüs'teki bir yerleşim bölgesinde yaptığı konuşmada, ortaya çıkaracakları yeni haritanın birkaç hafta içinde biteceğini belirtti.

Netanyahu, İsrail için Batı Şeria'sız bir vatanın söz konusu olmayacağını iddia etti. 

İsrail’in sınırlarına katmak istediği yeni bölgeler şu an Filistin yönetimi altında bulunuyor.

"Filistin haritasını tüm dünya kabul ediyor"

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne ise hazırlanmaya başlanan yeni haritaya tepki gösterdi.

“Filistin haritası dünyaca biliniyor ve kabul ediliyor” diyen Ebu Rudeyne, "Devletin haritası, Birleşmiş Milletler'in kararlarına göre dünyanın kabul ettiği bir haritadır" dedi.

Uluslararası toplum tarafından kabul gören haritanın 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini karşıladığını vurgulayan Ebu Rudeyne, bölgede ve dünyada istikrar ve güvenliği sağlayacak tek haritanın bu olduğunu belirtti. 


Independent Türkçe, AA, Yedioth Ahronoth
 

DAHA FAZLA HABER OKU