Elijah Wood’un yeni bir Elm Sokağı’nda Kabus filmi yapmak için tek şartı var

Oyuncu ve yapımcı Wood, seriye devam etmek için korku ikonu Freddy Krueger’ı yine Robert Englund'ın canlandırmasını şart koşuyor

Robert Englund, 1984 yapımı korku klasiğinde canlandırdığı Freddy Krueger karakteriyle dünya çapında şöhrete ulaştı (New Line Cinema)

Oyuncu ve yapımcı Elijah Wood, yeni bir Elm Sokağı’nda Kabus (A Nightmare On Elm Street) filmi çekmek için tek bir şartı olduğunu söyledi. 

Wood geçen yıl korku serisini yeniden canlandırmak istediğini söylemişti. Proje gerçekleşirse serinin ve Freddy Krueger karakterinin ne yönde ilerleyeceğiyle ilgili akla gelen çok sayıda soru var. Elijah Wood yeni bir Elm Sokağı’nda Kabus (A Nightmare on Elm Street) filmi yapmaya hala hevesli ama bir şartı var. Oyuncu, Freddy konusunda şunları söyledi:

Robert Englund’ın son bir film için geri gelmesi lazım. Özellikle yeni bir seri başlatacaksanız ve onu farklı yönlere taşıyacaksanız temelini onunla atmak zorundasınız. Ondan sonra devam edebilirsiniz. Aynı hikayeyi tekrar tekrar anlatmanın ilginç olmadığını düşünüyorum. Freddy Krueger’a başka bir orijin hikayesine ihtiyacımız yok. Filmin Freddy’yle ilgili olması gerektiğinden bile emin değilim.

Elijah Wood’a göre yeni bir Elm Sokağı’nda Kabus filmi veya dizisinin başlangıç noktası bizzat orijinal Freddy Krueger, Robert Englund olmalı. Pençeleri Jackie Earle Haley’nin kuşandığı 2010 tarihli kötü yorumlar alan yeniden yapım dışında, Wes Craven’ın 1984 tarihli orijinal Elm Sokağı’nda Kabus’undan beri serinin tüm filmlerinde korku ikonu Freddy Krueger’ı Robert Englund canlandırdı. Elijah Wood da onu bir kez daha geri getirmek istiyor.

Elijah Wood hala seride şansını denemek istiyor ama ona göre her yeni Elm Sokağı’nda Kabus filminin Robert Englund’ı dahil etmesi gerekiyor. Öte yandan bu, Elijah Wood’un kendi filminin safi Freddy’den oluşan bir film olmasını istediği veya orijinal filmi tekrar çekmek gibi daha önce yapılmış şeyleri tekrar yapmak istediği anlamına gelmiyor.

Aksine, Elijah Wood yeni bir Elm Sokağı’nda Kabus serisini başlatmak ve onu farklı bir yöne götürmek için Robert Englund’ın Freddy Krueger’ıyla başlamanın özellikle önemli olduğunu söyledi. Ona göre eldeki karakter ve performansla başlayıp, Kabus’la ilgili serbestçe hareket etmeye ondan sonra kalkışmak önemli.

Elijah Wood da Elm Sokağı’nda Kabus’u yeni yerlere taşımak istiyor. Sevilen sahneleri yorumlamak veya hikayeyi tekrardan anlatmak gibi şeylerle ilgilenmiyor. Elijah Wood, caniye bir başka orijin hikayesi yazmak gibi tipik bir korku filmi hatasını da yapmak istemiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçmişte ortağı Daniel Noah’yla heyecan verici ve şaşırtıcı özel bir yorum ortaya koyacaklarını söylemiş olsa da oyuncu, Elm Sokağı’nda Kabus’la ilgili fikirlerini anlatmadı. Bunlar her ne olursa olsun Freddy ana karakter olmayacak gibi görünüyor. Görünüşe göre Freddy filmin kesinlikle bir parçası olacak ama Elijah Wood’un seriyle ilgili tasavvuru özel olarak onunla ilgili değil, bu da ilgi çekici.

Elijah Wood’un Elm Sokağı’nda Kabus’a yaklaşımı basitçe, bu sıralar revaçta olan devam filmi- yeniden canlandırma arası (rebootquel) bir tasavvurun ürünü. Geçmişin öykülerini tekrar anlatmak veya onları temel almakla ilgilenmiyor. Onun yerine serinin geçmişinin merkez öğesini, Robert Englund’ın Freddy Krueger’ını, işi geleceğe devretmek için kullanmak istiyor.

Bunu yapıp yapamayacağı başka bir konu. Görünüşe göre çoğu korku filminde olduğu gibi Elm Sokağı’nda Kabus’un da telif hakları oldukça karışık ve Elijah Wood bunu hala çözmeye çalışıyor. Elijah Wood ve Daniel Noah telif kısmını halledebilseler bile, Robert Englund’ı da projeye dahil olmaya ikna etmek zorunda kalacaklar.

Robert Englund rolü tamamen bıraktığını ve sinemacıların Freddy için iyi bir oyuncu değişikliği bulmalarını istediğini söylemişti. Öte yandan oyuncu son bir film için geri dönebileceğini ima etmiş fakat orijinal filmi tekrar çekmek istemediğini söylemişti. Bu fikirler Elijah Wood’un seriyle ilgili tasavvuruyla uyumlu görünüyor. Dolayısıyla belki fikirler buluşur ve Robert Englund pençeleri son bir kez kuşanabilir.

Elijah Wood şu şıralar yapımcılığını üstlendiği, Nicolas Cage’in rol aldığı korku filmi Color Out of Space’le gündemde.

CinemaBlend

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU