Saadet Partisi İstanbul’da “bayraksız” Kudüs mitingi yapacak

9 Şubat’ta yapılacak mitinge, 60 sivil toplum örgütü de destek veriyor

Saadet Partisi yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında pazar günü yapılacak miting hakkında bilgi verdi / Fotoğraf: Independent Türkçe 

ABD Başkanı Donald Trump’ın tek taraflı Ortadoğu planına tepki gösteren Saadet Partisi, 9 Şubat’ta İstanbul Yenikapı Meydanı’nda miting yapacak. 

İstanbul'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim mitingle ilgili bilgiler verdi. 

Trump’ın planı yok hükmünde

Söz konusu planı reddettiklerini söyleyen Sevim, “Kudüs’ü, Filistinlilerden başkasına vermeyi ifade edebilmesini reddediyoruz. Bu planı yok hükmünde kabul ediyor ve tarihin çöplüğündeki yerini bugünden aldığını açıkça ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bir araya gelmemiz gerektiğinin, ihtilafları bir kenara bırakarak tek vücut olmamız gerektiğinin farkındayız” diyen Sevim, şunları kaydetti:

Ülkemizdeki herkesi, yüreği Mescid-i Aksa sevdasıyla, Kudüs sevdasıyla, Bağımsız Filistin sevdasıyla yanan herkesi bir araya getirmek, birleştirmek istiyoruz. Gazze’de, Batı Şeria’da direnen yiğitlerin yüreğine ferahlık olmak istiyoruz. Kudüslü, Ramallahlı Filistinlilerin haykıran sesi olmak istiyoruz. Tüm mazlumların kalbine umut olmak ve tüm kardeşlerimize ‘İyi ki Türkiye var! İyi ki İstanbul var’ dedirtmek istiyoruz.

“Gün dayanışma günüdür”

Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Sevim, “İşte bu yüzden, gün dayanışma günüdür. Gün siyasi kimlerimizden sıyrılıp bir araya gelme günüdür. Gün Kudüs’e omuz verme günüdür. Bunun için, hangi partiden, hangi düşünceden, hangi STK’dan, 
hangi gruptan olursa olsun herkesi, istisnasız herkesi 9 Şubat Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Büyük Kudüs Mitingi’ne katılmaya davet ediyorum” dedi.

Saadet bayrağı olmayacak, 60 STK destek veriyor

Sevim, mitingi Saadet Partisi organize etse de Yenikapı’da Saadet Partisi bayraklarıyla yer almayacaklarını söyledi.

Mitinge aralarında İHH, ÖNDER, UDEF, Memur-Sen ve Hak-İş’in de bulunduğu 60’a yakın sivil toplum örgütü destek veriyor. 

Bu mitingin siyasi rant aracı olarak kullanılmaması için gayret gösterdiklerini söyleyen Sevim, “İstanbulumuzun bütün siyasi parti il başkanlarıyla görüşerek onları da mitinge davet ettik. Onlar da inşallah üzerilerine düşen sorumluluğu ifa ederler” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu’ndan Cumhurbaşkanı ve muhalefet liderlerine davet

Sevim, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet liderlerini mitinge davet ettiğin vurgulayarak, Türkiye’deki diplomatik temsiller ile yabancı basının da mitinge davet etildiğini belirtti. 

Mitingin “Dünyayı ve İslam alemini ayağa kaldıracak bir nitelikle olmasını” istediklerini belirten Sevim, “Kudüs’ün değerini ortaya koyacak olan buluşmayı ortaya koyacağız” dedi.
 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU