Trump ve destekçileri Senato'dan çıkan aklama kararını nasıl kullanacak?

Çirkin ve hırçın bir seçim kampanyasına hazır olun

Görevini kötüye kullanma suçlamalarından temize çıkan Donald Trump, 2020 seçim kampanyasına devam ediyor (Reuters)

Donald Trump ve Beyaz Saray'ın, Senato'nun ABD Başkanı'nı azil soruşturmasından aklanmasını ve Mitt Romney'nin "ihanetini" nasıl kullanacağını anlamak için resmi Twitter hesaplarından uzağa bakmaya gerek yok.

Romney haricinde Senato'nun, parti çizgilerinden sapmayarak, Temsilciler Meclisi'nden geçen iki maddede Trump'ın suçlu bulunmadığı yönünde oy kullandığı dakikalarda Başkan ve ekibi Utah senatörüne saldırıyor ve Time dergisinin Başkan'ın Beyaz Saray'daki etkisinin o gittikten sonra bile süreceğini öne süren kapak resmini yeniden paylaşıyordu. 

Başkan aynı zamanda perşembe günü öğle saatlerinde konuyla ilgili, muhtemelen günün haber gündemini tamamen etkisi altına alacak bir açıklama yapacağını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O halde Başkan'ın rakiplerine ve kendisini eleştirenlere zorbalık edip saldıracağı, destekçilerine enerji verip onları gaza getirmek için bir "cadı avı" başlatacağı ve Trump makamına gelmeden önce görmediğimiz şekilde başkanlık yetkilerinin parti yanlısı saldırılar için tamamen kullanılacağı çirkin ve hırçın bir seçim kampanyasına hazır olalım.

“2016 seçimlerinin sonuçlarını” tersine çevirmek için kullanılacak daha bir dolu yalan dolan, hile ve türlü girişim bekleyebiliriz.

Halihazırda yüzde 49'luk bir onay oranının tadını çıkaran Trump destekçilerinin bütün bunlara nasıl cevap vermesini bekleyebiliriz?

The Independent geçen hafta Iowa eyaletinin Des Moines kentinde dondurucu bir gecede Başkan'ın bir saatlik gürültülü seçim konuşmasını dinlemek için bekleyen Trump hayranlarıyla konuşurken bu konuya dair iyi bir sezgi yakaladı.

Kadını erkeği tüm Trump destekçileri, Demokratların eylemleri yüzünden gelip Başkan'la birlik olduklarını gösterme kararlılığı taşıdıklarını söyledi.

Mısır, soya fasulyesi, pancar ve saman yetiştiren çiftçi Kevin Ficus, Başkan'ın Ukrayna'ya askeri yardım sağlanmasına karşılık bir bedel istediği yönündeki suçlamalara dayanarak Trump’ı azletme çabalarına dair "Tıpkı onun dediği gibi bütün bunların düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şerif yardımcısı Steve Kivi, görevde bulunduğu üç yıl boyunca Başkan'a 10 üzerinden 10 puan vereceğini belirtti.

Kivi, “İnkarcı olduğumuzu düşünmüyorum (...) Hepimiz gerçekçiyiz ve gerçeklerin farkındayız. Halkın büyük çoğunluğu yanlış yönlendiriliyor" diye konuştu.

 

 

Des Moines'ten 57 yaşındaki Michelle Haan ise Trump'ı seçim sandığında yenemeyecekleri için Demokratların ve diğerlerinin Trump'tan kurtulmak için her şeyi göze aldığını söyledi.

Haan, "Trump, Washington DC'yi ve bataklığı kurutmaya çalışıyor (...) Ve bu bataklığın hoşuna gitmiyor. Demokratlar istediklerini söyleyebilir ama bana yutturamazlar" diye ekledi.

Roland kasabasından 46 yaşındaki hapishane memuru Tony Bailey, "Ah, kesinlikle yeniden seçilecek, yüzde 100” dedi.

Belki de sadece 6, bilemediniz 8 eyalet 2020 yarışının sonucunu belirleyecek. Trump 2016'da Hillary Clinton ve Demokratları sersemletmesini sağlayan zafere giden dar yola tutunmaya çalışıp bunu başarmak için milyonlarca dolar harcamaya niyetli.

Çarşamba günkü oylamadan birkaç dakika sonra Başkan ve Cumhuriyetçiler bu oylamayı para toplamaya çalışmak için kullanmaya başladı.

Para toplamak için gönderdiği bir e-postada Trump şunları yazdı:

Washington Demokratları ve ezik ana akım medya son üç yılı 2016 seçimlerini tersine çevirmeye çalışarak geçirdi ve sadece BAŞARISIZ OLDU (...) Seçildiğim günden beri peşimdeler ve vergi mükelleflerinin boşa harcanan milyonlarca doları dışında gösterecek HİÇBİR ŞEYLERİ yok (...) Bugün bağışta bulunan her Vatanseverin listesini istedim. Bu kritik zamanda gücümüzü artırmak için size güveniyorum. Beni daha önce hiç yarı yolda bırakmadığınızı biliyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU