5 yıl önceki tweet soruşturması tamam: HSBC Genel Müdürü'nün 2 yıl 4 ay hapsi isteniyor

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında Adolf Hitler’in bir videosunu paylaşan HSCB Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı

HSBC Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı - Fotoğraf: AA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Direnişi sırasında Adolf Hitler'in bir videosunu Twitter'da RT'leyen HSCB Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, videoda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ı Hitler'e benzettiği gerekçesiyle Kervancı hakkında "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianamede, soruşturmanın Muhammed Yusuf Akbal isimli ihbarcının 9 Şubat 2018 tarihinde savcılığa verdiği dilekçe üzerine başlatıldığı anlatıldı.

HSBC Genel Müdürü Kervancı'nın Ayşe Arman'ın Twitter'da "Güzel, göz at, seveceksin" notuyla paylaştığı "Hitler'in Veda Busesi, Gezi Parkı protestolarının büyümesinden yakınıyor" isimli videoyu, kendi Twitter hesabı ile retweet yaparak paylaştığı belirtildi. 

Videoda Adolf Hitler'in konuştuğu bir sahnenin Türkiye'ye uyarlandığı ve dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddia edildi.

Kervancı, soruşturma sürecinde verdiği ifadede, "Videoda Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer kamu görevlileri kastediliyorsa ben bunu bilmeden bir paylaşımda bulundum. Aksi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz, samimiyetle dile getirmek isterim. Şikayetçinin şahsıma ve mesleki itibarıma çirkin bir saldırıda bulunma amacıyla hareket ettiği düşüncesindeyim" demişti.

Suç tarihinde Başbakan olarak görev yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kamu görevlisi" sıfatına haiz olduğu kaydedilen iddianamede şüpheli Kervancı'nın, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.  Dosyanın gönderildiği İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi. 

DAHA FAZLA HABER OKU