Uluslararası Af Örgütü'nden Trump'ın mülteci politikasına eleştiri: Bağnaz, insanlık dışı

Uluslararası Af Örgütü: Müslümanların ABD’ye giriş yasağının kapsamını genişletme çabaları kabul edilemez

Fotoğraf: Express

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği ilk hafta Müslümanların ABD’ye girişini yasaklayan bir düzenlemeyi imzalamıştı.

Trump yönetiminin bu düzenlemenin kapsamını genişleteceği haberleri üzerine Uluslararası Af Örgütü bir açıklama yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) ABD Şubesi Direktörü Margaret Huang açıklamasında ADB Başkanı Donald Trump’ın döneminde kaosun olağanlaştığını söyledi:

Trump yönetiminin şimdiye kadar sığınmacılarla ilgili uyguladığı politikalar zalimane, insanlık dışı ve bağnaz politikalardı. Bir kez daha bu politikaları reddediyoruz. Yönetimin kimliği nedeniyle dışlamak istediği herkesle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. ABD’ye giriş yasağının ve bu yasağa kaynaklık eden Müslüman karşıtı tutumun canlandırılması insan hakları ve insanlık onuruna aykırıdır. Bu nedenle söz konusu yasak kaldırılmalıdır.

"Bu politikaların temelinde nefret var"

Margaret Huang, Trump yönetiminin, yasağın kapsamını genişletme çabalarını hem saldırganca hem de ulusal güvenliğe zararlı bir adım olarak tanımladı:

Yaptığımız araştırmalar bu yasağın her çeşidinin ölümcül, tehlikeli ve feci sonuçlar yarattığını gösterdi. Bu politikanın temelinde nefret, beyazların üstünlüğünü savunan siyaset ve ırkçılık yatıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU