'Erdoğan’dan kurtulmak isteyenlerin İmamoğlu’na bağlanan umutları üzerine Palandöken’de çığ düştü'  

Star yazarı Hüseyin Gülerce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ depremi sonrası Erzurum'da yaptığı kayak tatiline eleştiren bir yazı kaleme aldı

Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

Star yazarı Hüseyin Gülerce, "İmamoğlu'nda bir tuhaflık var ama ne?" başlıklı köşe yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tartışmalara yol açan kayak tatilini konu aldı. 

Gülerce, İmamoğlu'nun etrafında birleşen muhalefet ittifakının dünyasının allak bullak olduğu görüşünde:

Asıl, başta CHP ve onun HDP-İYİ Parti ve Saadet Partisiyle oluşturduğu bloğun dünyası allak bullak oldu.

İstanbul’u kazandıklarında bir lider bulduklarını zannettiler. AK Parti’nin gidici olduğu, surda gedik açıldığı zehabına kapıldılar.

Palandöken’de İmamoğlu çığ altında kalınca şimdi büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar.

İmamoğlu'nun yazın da benzer bir olayla gündeme geldiğini anımsatan Gülerce, İstanbul'daki sel baskını sonrası Bodrum'da tatile geri dönen İmamoğlu'nun tuhaf hareket ettiğini öne sürdü: 

Bence tuhaf bir siyasetçi İmamoğlu. Mesela İstanbul’u sel bastı, ortada yoktu. Saatler sonra Bodrum’da tatilde olduğu ortaya çıktı. Olabilir. Ulaşılamayan bir yerde olur. (Hani cep telefonu falan çekmiyordur) Ama bu ulaşılamama hali uzun sürdü. Tuhaf bir durumdu. Nihayet çıktı geldi İstanbul’a görüntü verdi. Sonra aniden kayboldu. Toplantılar falan yapıyor diye düşünüldü. Bir de ne görelim apar topar Bodrum’a dönmüş. Tuhaf karesi gibi bir şey… İstanbul selle haşir neşir iken bu neyin dönüşü. İstanbul’dan daha önemli ne var Bodrum’da? Hala da anlaşılmış değil bu tuhaflık. Tuhafın da tuhafı... İkinci tuhaflık, deprem acıları devam ederken Palandöken’de kaymaya gidiyor, üstelik görüntülerini sosyal medyadan bizzat kendisi gönderiyor. Yine iki defa tuhaf. Bir, gitmesi tuhaf… İki, görüntüleri paylaşması tuhaf…

Gülerce, Erdoğan'dan kurtuluş umutlarını İmamoğlu'na bağlayan muhalefetin bu son görüntü ile birlikte ne hissettiği ile ilgili ise şu yorumu yaptı:

İşte şuraya yazalım. Erdoğan’dan kurtulmak isteyen muhalefet ittifakının, İmamoğlu’na bağlanan umutları üzerine Palandöken’de çığ düştü. Bundan sonra İmamoğlu ağzıyla kuş tutsa insanlar dudak bükecektir. Hatta bundan böyle ne yapsa, ne dese konuştukça batacak, sallandıkça sallanacaktır.  (...) Eleştirilerin sebebi, depremzedelerin yanından ayrılıp kayak yapmaya gitmesidir. Zamanlama yanlıştır.

İmamoğlu konuyla ilgili "Biz kutlama yapmadık, çocuklarımla vakit geçirdik" demiş, siyasetin bedelini ödüyoruz demişti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Gülerce, İBB Başkanı'nın konuyla ilgili açıklamalarını akıl tutulması olarak niteledi:

Hele hele “ne var bunda?”, “ben farklı bir siyasetçiyim”, “bana alışacaksınız” tafrası/diklenmesi tam bir akıl tutulmasıdır.

Bir siyasetçi böylesine mekanik, soğuk nevale, kendi toplumunun hissiyatından bihaber ve dediğim dedik, çaldığım zilli düdük havaları sergileyemez.

 

Independent Türkçe, Star

DAHA FAZLA HABER OKU