Transferin bitmesine 2 gün kala Antalyaspor'dan Arda Turan açıklaması: Herhangi bir görüşmemiz olmadı

Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, Arda Turan ile herhangi bir görüşmemiz olmadı dedi

Arda Turan / Fotoğraf: AA

Medipol Başakşehir'le sözleşmesini fesheden ve ismi bir süre Galatasaray'la anılan 32 yaşındaki Arda Turan'ın Antalyaspor'a transfer olacağı söylentilerine yanıt veren kırmızı-beyazlı kulübün basın sözcüsü Murat Süğlün, iddiaların doğru olmadığını belirtti. 

Murat Süğlün, "Şu anda orta sahaya transfer için bakıyoruz ama Arda Turan ile herhangi bir görüşmemiz olmadı" dedi.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da teknik direktör Tamer Tuna’nın göreve gelmesiyle Yeni Malatyaspor'dan Adis Jahovic, Genoa'dan Sinan Gümüş, Kasımpaşa'dan Veysel Sarı ve Japonya'nın Vissel Kobe takımından Podolski gibi ünlü oyuncular takıma katılmıştı. 

Arda Turan: Galatasaray benim çocukluk hayalim, çocukluk aşkım

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Arda Turan, dün akşam sosyal medya hesabından, eski kulübü Galatasaray'ın başkanı ve yönetim kurulunun kendisiyle ilgili kararını saygıyla karşıladığını belirtti. 

 

 

Resmi sosyal medya hesaplarından yazılı bir açıklama yapan Arda Turan, sarı-kırmızılı kulübe hiç yanlış yapmadığını belirterek, "Galatasaray benim çocukluk hayalim, çocukluk aşkım. Ne mutlu bana ki hayallerim gerçek oldu ve o forma altında Arda Turan oldum. Ben o renkleri çok sevdim. Konu sarı-kırmızı olunca da hayatım boyunca hiçbir talebim, bir şartım olmadı. Gittiğim her yerde Galatasaray sevgimi göğsümü gere gere ifade ettim. Atletico Madrid'e de Barcelona'ya da Galatasaraylı Arda Turan olarak gittim, bununla da iftihar ettim. Evet yanlışlarım oldu. Bunun bedelini de yine ben ödedim ama sevindiğim tek bir şey var, ben Galatasaray Spor Kulübüne hiç yanlış yapmadım. Bu benim en büyük mutluluğum ve hep öyle kalacak" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, geride kalan günlerde düzenlediği basın toplantısında, Arda Turan'ın transfer gündemlerinde olmadığını belirterek, "Aynı şeyin temcit pilavı gibi sürekli gündeme gelmesinden hem camia hem de yönetim olarak müthiş rahatsızız." ifadesini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arda Turan takımsız kalabilir

Medipol Başakşehir'le sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden Turan, 2 gün içinde bir takımla anlaşma sağlayamazsa Türkiye'de takımsız kalacak.

2019-20 sezonunun ilk yarısında İstanbul ekibiyle 1'i Şampiyonlar Ligi, 2'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 12 karşılaşmaya çıkan Arda, gol ve asist üretemedi.  

2017-18 sezonu ara transfer döneminde Barcelona'dan kiralık olarak Medipol Başakşehir'e transfer olan Turan, turuncu-lacivertli ekiple çıktığı 39 karşılaşmada 2 gol, 4 asistlik performans sergilemişti.

Futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi Türkiye'de 4 Ocak'ta başladı. 

FIFA kuralları gereği 4 hafta (28 gün) sürecek ara transfer dönemi, 31 Ocak Cuma günü sona erecek. Turan, bu süre içerisinde Türkiye'den veya Avrupa'dan bir takımla anlaşamazsa sezonun ikinci yarısında söz konusu ülkelerde futbol oynayamayacak. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU