Fransız polisi Paris’in kuzeyindeki göçmenleri tahliye ediyor

Fransa’da polis Paris’in en büyük geçici kampından göçmenleri tahliye etti

Paris'ten daha önce de göçmen tahliyeleri gerçekleştirilmişti (Reuters)

Fransa’da hükümet yasadışı göçe karşı sert bir duruş sergilemesi yönünde baskıyla karşılaşırken,Fransız polisi Paris’teki mevcut en büyük geçici kamptaki göçmenleri salı günü tahliye etti. 

Paris’in kuzeyindeki, işlek Peripherique çevreyolunun yakınındaki Porte d’Aubervilliers’de kötü koşullarda yaşayan binden fazla kişi tahliye etti. 

Göçmenler daha sonra yeni barınma yerlerine götürülmek üzere otobüslere bindirildi. Polis tahliye işlemi gerçekleştirilirken herhangi bir dirençle karşılaşmadı.

Göçmenlerin çoğunlukla Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya gibi savaşın ve yoksulluğun etkilediği ülkelerden olduğu anlaşılıyor. 

2016’da Calais’teki büyük göçmen kampının kapatılmasından bu yana, pek çok göçmen Paris’e gitmek zorunda kalmıştı. Yetkililer birkaç ay sonra tekrar ortaya çıkan yasadışı kamp alanlarını dağıtmıştı. 

Aubervilliers’teki alan, Paris’in kuzeyinde iki büyük çadır kampında polisin benzer bir müdahalesinden sadece iki ay sonra ortaya çıkmıştı. 

Fransa Başbakanı Edouard Philippe geçen kasımda yasadışı göç konusunda çadır kamplarının tahliyesi, göçmen işçilere kota getirilmesi, ülkeye yeni ulaşan sığınmacıların acil olmayan sağlık hizmetine erişimi reddetme gibi uygulamalarla hükümetin adımlar atacağını belirtmişti. 

Kamuoyu yoklamaları pek çok Fransız seçmen açısından yasadışı göçün hala büyük bir kaygı yarattığını ortaya koyuyor. Reuters’ın aktardığına göre aşırı sağcı lider Marine Le Pen bir sonraki seçimlerde Macron’un önemli rakiplerinden biri olacak. 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU