CHP’li büyükşehir belediyelerinden depremzedelere destek, birçok ekip ve araç bölgeye gönderildi

CHP'nin beş büyükşehir belediyesi bölgeye gitti. İYİ Parti yardım kampanyası başlattı, HDP kriz masası oluşturdu

Dün akşam merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde saat 11.15 itibarıyla ölü sayısı 21, yaralı sayısı 1030’a ulaştı.

Deprem için birçok belediye ve kurum seferberlik başlattı.

Türkiye’nin üç büyük şehrini yöneten CHP’li belediyeler de bu seferberlik içinde aldı.

CHP’nin paylaştığı bilgiye göre İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin belediyeleri birçok personel ve araçlarını bölgeye gönderdi.

09031eeb-5d8c-4077-8b2f-8e6d1f042ece.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün de birçok araç ve personelin yola çıkacağını duyurdu:

Deprem bölgesine ulaşan ekiplerimiz diğer arama kurtarma ekipleriyle beraber koordineli bir çalışma yürütüyorlar. Dün gece iki vatandaşımız göçükten yaralı olarak kurtarıldı. Bugün 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekiplerimiz de yola çıkıyor.

HDP kriz masası oluşturdu

Bu arada Halkların Demokratik Partisi (HDP), Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremle ilgili kriz masası oluşturdu.

İYİ Parti’den yardım kampanyası

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Elazığ'da yaşanan depremin ardından yaptığı paylaşımda, parti olarak yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Poyraz, "İyi Partililer ve Gönüllüler gün Devletimizin yanında seferberlik günüdür. Herkesi, İl ve İlçe Başkanlıklarımıza giderek #Elazığ için iklim koşullarını da dikkate alarak yapacağımız ayni yardımlara katkı sağlamaya davet ediyoruz. Yardımlar Elazığ Valiliğine teslim edilecektir" dedi.

MHP’de görevlendirmeler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da partide yapılan görevlendirmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, incelemelerde bulunmak ve bölge halkının yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, MYK üyesi Ömer Ekici, MYK üyesi Sedat Yaşar, Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol, Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver ve Kahramanmaraş İl Başkanı, Ertuğrul Doğan'dan oluşan bir heyet görevlendirilmiştir. MHP heyetinde bulunan arkadaşlarımız, en kısa sürede bölgeye intikal etmiş ve edeceklerdir.

AK Parti'den de seferberlik

 AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Elazığ’da meydana gelen ve birçok şehirde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması amacıyla talimat gönderdikleri 771 AK Partili belediyenin onlarca araç ve personelle çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU