Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: Kemalizm ile hesaplaşmadan yol alamayız

Kaplan: Kemalizm, hem toplumu hizaya getirmek, İslâmî kimliğini ve iddialarını adım adım yok etmek için kullanılan bir sopa hem de...

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de Kemalizm’i entelektüel düzlemde tartışmanın mümkün olmadığı görüşünü dile getirirken “ Kemalizm’le entelektüel olarak yüzleşeceğiz ve hesaplaşacağız. Yoksa önümüzü tıkayan duvarları göremez, tıkamaz ve ülkemizin önünü açacak, bölgemizi de ayağa kaldıracak uzun soluklu medeniyet yolculuğuna çıkamayız” dedi.

Kaplan, “Kemalizm’le yüzleşmeden ve hesaplaşmadan yol alamayız! Ama şimdi değil!” başlıklı köşe yazısında Kemalizm’le İslâm’ı karşı karşıya getirmenin aptallık olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

Kemalizm, hem toplumu hizaya getirmek, İslâmî kimliğini ve iddialarını adım adım yok etmek için kullanılan bir sopa hem de ülkedeki güç ve çıkar odaklarının güçlerini ve çıkarlarını pekiştirmekte kullandıkları bir sömürü aracı işlevi görüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Toplum aptallaştırılıyor”

Toplum aptallaştırılıyor. Bu ülkenin enerjisini, gücünü, dinamizmini yok etmek isteyen şer şirret güçler ve şebek-e-leri, toplumda önce yapay kamplaşmalar oluşturarak, sonra da bu yapay kamplaşmaları gerçeğe dönüştürecek adımları adım adım hayata geçirerek hem bu toplumu birbirine düşürmeye hem de içerden durdurmaya ve çökertmeye çalışıyorlar!

“Kemalizmle entelektüel ölçekte yüzleşme ve hesaplaşmaya çalışmanın zamanı değil” diyen Kaplani şöyle devam etti:

Türkiye’nin dışardan büyük dış politika angajmanlarına girdiği, çepeçevre kuşatıldığı, içerde ise anlamsız bir kutuplaşmanın sürekli olarak kaşındığı bir ortamda Kemalizm’le entelektüel olarak yüzleşme ve hesaplaşmakta verimli sonuçlar elde edemeyiz.

Kemalistlerin de bu toplumu birbirine kenetleyen İslâm konusunda, İslâmî kimlik ve değerlerimiz konusunda daha özenli, saygılı da davranmaları şart.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU