İmamoğlu, cemevlerinde ilahiyatçıları işaret eden Göksu'ya seslendi: Hangi ilahiyatçı, faiz kararını verenler mi?

İBB Başkanı İmamoğlu, cemevlerinin imar planlarında ibadethane kabul edilmesini “İlahiyatçıların, hukukun konusu” diyerek ret eden AK Parti İBB Grubu Başkanı Göksu’ya “Hangi ilahiyatçılar, faiz kararı verenler mi?” diye seslendi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine yönelik teklif İBB Meclisi’nde yapılan oylamada çoğunluğu elinde tutan AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla ret edilmişti.

Oylama öncesi yapılan konuşmalarda AK Parti İBB Meclis Grubu Başkanı Tevfik Göksu, bir yerin ibadethane sayılıp sayılamayacağının hukukun ve ilahiyatçıların konusu olduğunu iddia etti.

İşte bu sözlere bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan cevap geldi.

İmamoğlu niye dilekçe vermedi eleştirisine cevap

İmamoğlu, gazetelerin bundan sonraki sürece dair sorusuna şöyle cevap verdi:

Bu karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi dahilinde çıksa da çıkmasa da yapabileceği işler. Ama İstanbul halkının bir maneviyat ve bir eşitlik duygusu arayışı var. Cemevlerinin ibadethane olduğu yönündeki sürecin İstanbulluların hukukunda da 'evet böyledir' denmesi kadar manevi tatmin olamaz. Bunu İBB meclis üyeleri yaşasın hissetsin istedim. 'İmamoğlu niye dilekçe vermedi' diyorlar, ben vermedim çünkü meclis üyeleri versin istedim. İmamoğlu verseydi diyeceklerdi ki 'İmamoğlu kullanıyor, siyasete alet ediyor'. Bu çok komik gündem yaratma hususları.

İmamoğlu’ndan Göksu’ya ilahiyatçı göndermesi

Cemevlerinin ibadethane olup olmayacağına ilahiyatçılar karar versin' diyorlar. Hangi ilahiyatçı, faiz kararını verenler mi?

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU