“Diyanet ekonominin kötü gideceğine kesin gözüyle bakıyor”

Akif Beki: Kırk yıl düşünseniz, faize şartlı izin veren bir fetvadan bunu çıkaracağınız aklınıza gelir miydi?

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarlarından Akif Beki, TOKİ projesinden ev almak isteyen vatandaşlar için kamu bankalarının sağladığı krediyi kullanmanın caiz olduğunu duyuran Diyanet’in “ekonominin kötü gideceğine kesin gözüyle baktığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, “Ekonominin uçtuğuna inanmıyormuş Diyanet” başlıklı köşe yazısında başkanlığın verdiği verdiği fetvada geçen "Bu projelerde, devletin  verdiği borçtan kar etme amacı olmadığı gibi, aksine peşin verdiği paranın yıllar sonra daha düşük değerde tahsili söz konusudur” cümlesini irdeledi.

Beki, şunları yazdı:

Vay vay vay!..Yani Diyanet, milli paramızın kur ve enflasyon karşısında değer kaybedeceğine, ekonominin kötü gideceğine kesin gözüyle bakıyor. Satın aldığı beklenti bu. 

Din İşleri Yüksek Kurulundaki muhterem hocalar; hangi finans mütehassıslığı, hangi iktisat uzmanlığıyla bu cümleyi kurdu bilmiyorum. Belki de sezgi ve hissiyatları kuvvetlidir. Ancak, ekonomi için parlak bir gelecek öngörmedikleri açık. 

Paramızın şahlandığına, ekonomimizin kanatlandığına fetva makamı da inanmıyormuş. Kırk yıl düşünseniz, faize şartlı izin veren bir fetvadan bunu çıkaracağınız aklınıza gelir miydi? 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU