CHP Grup Başkanvekili Özel’den bakanlara: Yaptığınız saygısızlığa cevap verirsek insan içinize çıkamazsınız; sizi konuşturmazlar

Özel, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, CHP'li belediye başkanlarının dün Ankara'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisini, bakanların açılış konuşmalarından sonra terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Özel, milletin bakanları olması gereken bakanların, sarayın bakanı olduktan sonra, kendilerini atayan kişinin önünde CHP'li belediye başkanlarıyla alay etme, zor durumda bırakma, CHP'ye hakaret etme yarışına giriştiğini söyleyerek, "Elbette tepkisiz kalınamazdı; hak ettikleri cevap, ağzının payı verilirdi. O iki bakan gibi davranmayan belediye başkanlarımız orayı terk ederek bir polemiğin tarafı olmadılar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un atanmış bakanlar olduğunu, bir kişinin seçtiğini söyleyen Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 700 binin üzerinde seçmenin oyuyla göreve geldiğini belirtti. 

“Türkiye'nin 81 ilinde konuşmaya başladığınızda sizi konuşturmazlar”

Özel, CHP'nin arkasında 11 milyonun üzerinde oy bulunduğunu, bir kişinin seçtiklerinin 11 milyonun seçtiklerine laf söyleyemeyeceğini kaydetti.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu Mecliste yemin etmek için emanet kürsü kullananlar, Meclise karşı sorumlu olmayanlar, kibirleri dağları geçenler, kendi milletvekillerinin bile ulaşamadıkları bir kürsüye ulaştıklarında oradan yaptıkları haksızlığı, hadsizliği milletimize şikayet ediyoruz. İmamoğlu'na dün yapılan saygısızlık 16 milyon İstanbullu'ya, belediye başkanlarımıza yapılan saygısızlık 82 milyona yapılmıştır. Kayyumların o toplantılarda bulunması da demokratik değildir. Varank ve Kurum'a söylüyoruz; eden bulur. Kendinize sağlanan o imkanlarla, size verilen mikrofonda karşınızda her birisi de birer ev sahibi olan belediye başkanlarımıza yaptığınız saygısızlığa cevap verirsek insan içinize çıkamazsınız. Türkiye'nin 81 ilinde konuşmaya başladığınızda sizi konuşturmazlar. Aklınızı başınıza alın, haddinizi bilin, CHP ile alay etmeyi, belediye başkanlarımıza karşı saygısız tutum takınmayı bundan sonra aklınızın ucundan geçirmeyin. Herkes haddini bilecek. Belediye başkanlarımızı, ellerinde bulundurdukları saray gücüyle kimse ezmeye kalkmasın. Karıncanın kardeşi var, o kardeş CHP'dir. O kardeş bu ülkenin kurtuluş mücadelesinden beri var olan siyasi mücadeledir.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "CHP gibi seçim döneminde vatandaşı vaat yağmuruna tutup, seçim sonrasında bunları unutan biz olmadık" dediğini belirterek, seçimden önce vaat yağmuru ve seçim sonrası unutmanın tam da AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın işi olduğunu ileri sürdü.

Varank: Konuşmam kendilerini eleştirilemez görenleri rahatsız etmiş

Varank Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Dünkü konuşmam kendilerini eleştirilemez görenleri rahatsız etmiş. Tekrar edeyim” diyerek şunları kaydetti:

Artık çukur, çamur, çöp sorunlarını değil akıllı şehirleri konuşabiliyorsak, “yaptırmayız” zihniyetine karşı verdiğimiz mücadele sayesindedir. Bu vizyonun sahibi de Sayın Cumhurbaşkanımızdır.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU