Yeni Alan Kurdi'ler: Ölen göçmen çocukların ayakkabıları kıyıya vurdu

Çeşme açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Ölen çocuklardan geriye kıyıya vuran ayakkabıları ve fotoğrafları kaldı. Polis olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı

Fotoğraf: AA

Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek için denize açılan fiber teknenin, İzmir’in Çeşme İlçesi Yalı Mahallesi açıklarında batması sonucu 8’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.

Olayda yaşamını yitiren 8 çocuk ve 3 yetişkine ait cenazeler, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne ait cenaze araçlarıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 

Yüzerek karaya çıkan 4 ve Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtardığı 4 yaralı, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Suriye uyruklu oldukları öğrenilen göçmenler, ifade işlemleri için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. 

20200112_2_40285367_51126367.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Hayatını kaybedenlerden geriye, denize açıldıkları koyda karaya vuran can yelekleri, göçmenlere ait kimlik, pasaport, fotoğraf ve çeşitli eşyalar ile çocuk ayakkabıları ve kıyafetleri kaldı.

6 şüpheliye gözaltı

Göçmenleri taşıyan teknenin batmasıyla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı. Ekipler, aralarında tekne sahibi, kaptan, göçmenleri evlerinde barındıranlar ve bu kişilerden alınan parayı kasa olarak saklayan şüphelilerin de bulunduğu biri Suriye uyruklu 6 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, cumartesi gecesi göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8'i çocuk 11 kişinin cesedine ulaşılmış, 8 kişi kurtarılmıştı.

​​​​​​​Dünyada infial yaratmıştı

Ege Denizi’nde botları batan göçmenlerden 3 yaşındaki Alan Kurdi’nin cesedi Eylül 2015'te Bodrum'da kıyıya vurmuştu. Küçük çocuğun cansız bedeninin görüntüsü tüm dünyada infial yaratmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU