Kültür-sanat haberlerinde bu hafta neler öne çıktı?

Ayşen Gruda'nın vefatından Oscar adaylarına bu haftanın öne çıkan kültür sanat haberlerini derledik

Kültür sanatta haftanın öne çıkanları

1. Ayşen Gruda’yı kaybettik

Bir süredir yoğun bakımda tutulan 74 yaşındaki sinema ve tiyatro oyuncusu Ayşen Gruda hayatını kaybetti. Sanatçı 25 Ocak Cuma günü öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Camii’nden uğurlandı.

 

2. Atatürk Kitaplığı’na kazandırılan yeni tarih arşivi erişime açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Atatürk Kitaplığı, 155 ana başlıktan oluşan arşivi hizmete açtı. Arşivde Mustafa Kemal Atatürk'ün Enver Paşa'ya gönderdiği mektubun da yer aldığı pek çok tarihi belge yer alıyor.

 

3. Nazım Hikmet Moskova’da anıldı

2019’un “Türkiye-Rusya karşılıklı Turizm Yılı” ilan edilmesinin ardından Moskova Yunus Emre Enstitüsü, ilk etkinliğinde doğumunun 117. yılında Nazım Hikmet’i andı.

 

4. Oscar adayları açıklandı

ABD’de 24 Şubat’ta düzenlenecek törenle 91. kez sahiplerini bulacak Oscar ödüllerinin adayları açıklandı. Listede Roma, Bohemian Rhapsody, A Star is Born (Bir Yıldız Doğuyor), Detainment (Alıkoyma) gibi ses getiren filmler bulunuyor.
Oscar ödülleri Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929 senesinden bu yana veriliyor.

 

5. Financial Times “İstanbul’da yaşamak için beş neden”i sıraladı

İngiliz gazetesinde yer alan haberde köklü bir tarih ve eşsiz coğrafyaya hakim kentte yaşamak için beş nedene yer verildi. İstanbul Bienali ve İstanbul Modern gibi kültür sanat aktiviteleri, şehirdeki yemek kültürü (İstanbul’un sokak lezzetleri), keyif yapma olanakları ve Türkiye’nin ekonomi hedefi bu nedenler arasında yer aldı. 

DAHA FAZLA HABER OKU