İnsan hakları örgütleri Guantanamo’nun kapanması için Washington’da yürüyecek

İnsan hakları örgütleri, Guantanamo Cezaevinin derhal kapatılması talebiyle eylem yapacak

Fotoğraf: AA

Aralarında Uluslararası Af Örgütü’nün de bulunduğu insan hakları örgütleri 18. yılını dolduran Guantanamo Cezaevi’nin derhal kapatılmasını istiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Guantanamo Körfezi’ndeki gözaltı merkezinin açılışının 18. yıldönümü olan 11 Ocak Cumartesi günü, yerel saatle 13:00-15:00 arasında, Uluslararası Af Örgütü ile diğer çok sayıda insan hakları örgütü ABD Hükümeti’ne cezaevini kapatma ve yıllardır süregelen insan hakları ihlallerine son verme çağrısı yapacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Af Örgütü ABD Şubesi Güvenlik ve İnsan Hakları Direktörü Daphne Eviatar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Guantanamo’nun utanç verici varlığını sürdürdüğü 18 yıl boyunca üç ABD Başkanı görev yaptı, ancak Guantanamo halen açık ve buradaki insanlar halen hiçbir şekilde yargılanmadan gözaltına tutuluyor. Yaşı ilerleyen ve hayatlarının geri kalanını da cezaevinde geçirme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu kişiler, yıllardır görmedikleri ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta hayata veda edebilir” dedi.

Eviatar, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Guantanamo’nun kesin olarak kapatılmasının ve uzun süre önce tahliye edilmesine izin verilen kişilerin onları kabul edecek ülkelere gönderilmesinin zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

Protestocular turuncu tulum ve siyah başlık giyecek

Washington’daki protestoda aktivistler, Guantanamo’daki yüzlerce tutukluya dikkati çekmek için turuncu tutumlar giyecek ve siyah başlıklar takacak.

Aktivistlerin Guantanamo’da ölen dokuz kişiyi temsilen dokuz tabut taşıyacağı cenaze yürüyüşü Beyaz Saray’ın önünde başlayıp Trump Otel’in önünde son bulacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU