İranlı politikacı sordu: S-300'ler Suriye'deki İran hedeflerini neden korumuyor?

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahat Pişe, Rus S-300 hava savunma sistemlerinin düzgün çalışması halinde İsrail’in Suriye topraklarına saldıramayacağını belirtti

Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi (Fotoğraf: AA)

Pişe, Suriye’deki bazı bölgelerin İsrail hava saldırılarına maruz kaldığı anlarda, Rus S-300 hava savunma sistemlerinin çalışmamasını eleştirdi.

''İsrail saldırısı ile Rus savunması arasında bağlantı var''

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, Felahat Pişe, “S-300 hava savunma sisteminin Siyonist saldırılarla bağlantılı olarak bozulması üzerine Rusya’ya yönelik ciddi eleştiriler var. Eğer S-300 hava savunma sistemleri düzgün çalışsa, İsrail Suriye topraklarına saldıramaz. İsrail saldırıları ile Rus savunması arasında bir tür koordinasyon var gibi görünüyor” diyerek Rusya’ya tepki gösterdi.

 

 

''İsrail'in açıklamaları boş sözler''

Suriyeli kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda İranlıların öldüğüne ilişkin açıklamalar hakkında şüpheleri olduğunu dile getiren Felahat Pişe, saldırıdan birkaç saat sonra İsrail saldırılarına maruz kalan alanın denetlendiğini söyleyerek, “İsraillilerin açıkladığı doğru değil ve boş sözler” dedi.

Mehr haber ajansının İranlı üst düzey bir kaynağa dayandırarak verdiği haberinde ise İran’ın, İsrail’in Suriye topraklarına yönelik saldırılarında 12 İran askerinin öldürüldüğüne ilişkin haberleri reddettiği bilgisi kaydedildi.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU