Joaquin Phoenix, Joker’in setinde saç ve makyaj ekibini çıldırtmış

Ekip, saç boyama işleminin ortasında kalkıp giden oyuncunun peşinden koşturup durmuş

Joker'in başrol oyuncusu Joaquin Phoenix'in setteki vukuatlarına yenileri eklendi.

Altın Küre Ödül Töreni’nden beklendiği gibi eli boş dönmeyen Joker, Oscar yarışında hali hazırda En İyi Film Müziği ile En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı kategorilerinde kısa listeye kalmış durumda.  

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı kategorisindeki final adaylar için geçen hafta düzenlenen gecede kısa listeye kalan her film için sunum yapıldı.

Joker’in sunumu sırasında filmin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix’in setteki davranışlarına ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Comicbook.com’da yer alan habere göre sunumda Phoenix’le çalışmanın ne kadar zor olduğuna değinildi. Buna göre aktör “dokunulmaktan” hoşlanmadığı için kendi makyaj ve saçını kendisi yapmak isteyince makyaj ekibi oyuncuyla uzlaşmak zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekip son rötuşları tamamlayabilmek için, saç boyama işleminin ortasında kalkıp giden ve sette ara verildiği anlarda ortadan kaybolan Phoenix'i arayıp bulmak zorunda kaldı.

Sahneler arasındaki devamlılığı sağlamak o kadar güçleşti ki sonunda bu işten sorumlu kişi projeden ayrıldı.   

Rolü için yaklaşık 23 kilo veren Phoenix’in sette sürekli “aç” olmasının bu krizlere neden olduğu vurgulandı.

Öyle ki ekip zaman zaman oyuncunun hareketsiz kalmasını sağlamak için ona bisküvi verdi.

Phoenix’in, Joker’in çekimleri sırasında eğer “role girdiğini hissetmezse” sahnenin ortasında seti terk edip gittiği daha önce basına yansımıştı.

Oyuncu, Altın Küre Ödül Töreni’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alırken yaptığı konuşmada sette “tam bir baş belası olduğunu” söylemişti.

Altın Küre’den En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Film Müziği ödülleriyle dönen Joker’in 13 Ocak 2020’de açıklanacak Oscar adaylıklarında da öne çıkacağı tahmin ediliyor.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU