Trump’tan İran’ın misillemesi sonrası açıklama: Hiçbir zayiat olmadı

ABD Başkanı Trump, NATO'nun bundan sonraki süreçte Ortadoğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğini ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Tahran, Washington’ın geçen hafta Bağdat'taki uluslararası havalimanında drone saldırısıyla general Kasım Süleymani'yi öldürmesine karşılık olarak dün gece saatlerinde Irak'ta ABD önderliğindeki uluslararası güçlerin kullandığı iki üsse saldırı düzenledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu’da tansiyon gittikçe yükselirken bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözlerine "İran hiçbir zaman nükleer silaha sahip olamayacak" diye başlayan Trump’ın  Süleymani'yi terörist olarak tanımladı.

ABD Başkanı, erken uyarı sistemi sayesinde herhangi bir zayiat olmadığını açıkladı.

Tüm ABD askerlerinin güvende olduğunu söyleyen Trump, şöyle devam etti:

İran herkes için iyi olan bir hareketle, durma kararı aldı. İran dünyada terörizmin en büyük sponsoru olmuş, nükleer silahlarla medeni dünyayı tehdit etmektedir. Buna izin vermeyeceğiz.

ABD Başkanı Trump, NATO'nun bundan sonraki süreçte Ortadoğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğini ifade ederken Tahran'a yönelik yeni yaptırımların uygulanacağı bildirdi.

Trump, "İran'ın saldırganlığına karşılık vermek üzere seçeneklerimizi değerlendirirken derhal İran rejimine yönelik cezalandırıcı ekonomik yaptırımlar getireceğiz. Bu ağır yaptırımlar İran davranışlarını değiştirene kadar yürürlükte kalacak" ifadelerini kullandı. 

İran'la nükleer konusunda imzalanan Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) anlaşmasının yakında biteceğini ve İran'ın hızlı bir şekilde nükleer faaliyetlere başlayacağını vurgulayan Trump, "İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin'in şu gerçeği görmelerinin zamanı geldi. İran anlaşmasının kalıntılarından çekilmeleri gerekir. Dünyayı daha huzurlu ve güvenli bir yer haline getirecek yeni bir anlaşma için birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU