Buldan: Türkiye’nin içinde olduğu, 3’üncü Dünya Savaşı'na doğru gidiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle Ortadoğu'da yeni denklemin ortaya çıktığını, birilerinin 3'üncü Dünya Savaşı'na hazırlandığı görüldüklerini ileri sürdü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan / Fotoğraf: HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, katıldığı Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 10’uncu Genel Kadın Konferansı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu ve Türkiye’de önemli gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Buldan, “Bugün dünyanın 3’ncü Dünya Savaşı’na doğru gittiği gelişmeler yaşanıyor. Özellikle son Libya tezkeresi bir kez daha Türkiye’nin içinde olduğu, 3’üncü Dünya savaşına doğru giden ve Türkiye’nin de bir parçası olduğu yeni bir süreci hep birlikte yaşayacağız” dedi.

 

HDK kongresi
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 10’uncu Genel Kadın Konferansı / Fotoğraf: HDP Basın

 

“Türkiye çıkan her savaşın parçası olmaya hevesleniyor”

Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin Ortadoğu’da yeni denklemleri beraberinde getireceğini kaydeden Buldan, savaş kararının erkekler tarafından alındığını ama ölenlerin kadınlar olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararını eleştiren Buldan, “Libya tezkeresi bize bir kez daha gösterdi ki, ne yazık ki Türkiye bütün savaşların içinde yer almaya, her savaşa ordusunu, askerini gönderen ve bu savaşların bir parçası olmaya heveslenen bir yol ve yöntem izlemeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ulusal birlik olmadığı sürece Kürtler ezilmeye, inkar edilmeye devam edecek”

Kürt ulusal birliğinin biran önce kurulması gerektiğini belirten Buldan, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu dönemde filler tepişirken Kürt halkının da ezileceğini biliyoruz. Bir kez daha Kürt halkının ulusal birlik meselesinin artık taçlanması ve olgunlaşması gerektiği bir döneme gireceğiz. Ulusal birlik olmadığı sürece Kürt halkı ezilmeye, inkar edilmeye devam edecek. Kürt halkının öncülerinin bu konuda somut adımlar atması 2020 yılı açısından bunun zeminini oluşturması ve Kürt ulusal birliğinin bir an önce kurulması gerektiğini belirtmek isterim.”

"Kadınlar omuz omuza mücadele etmeli"

Buldan, AK Parti’nin kadınlar başta olmak üzere HDP, Kürtler, barış ve demokrasi isteyenlere karşı saldırgan bir tutum içinde olduğunu ileri sürdü.

“Mücadele süreçlerinde kadınların bir bütün olarak birliğine ve omuz omuza bir arada yürümesine ihtiyaç olduğunu biliyoruz” diyen Buldan, “Nerede olursak olalım, birlikte mücadele etmeye, birlikte başarmaya büyük bir ihtiyaç var” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU