Emiliano Sala'nın hayatından ümit kesildi, kayıp uçağı arama faaliyetleri durduruldu

Guernsey Polisi, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın da içinde olduğu kayıp uçağı arama faaliyetlerinin “uçaktakilerin hayatta kalma ihtimalinin çok düşük olduğu” gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı

Emiliano Sala Fotoğraf: AA

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın da içinde bulunduğu kayıp uçağı arama çalışmalarına son verilirken, uçaktakilerin hayatta olma ihtimalinin çok düşük olduğu ifade edildi.

İngiltere'ye bağlı Guernsey Adası yetkilileri Sala'nın da içinde olduğu kayıp uçağı arama faaliyetine son verildiği açıkladı.

Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir alanın arandığı belirtilen açıklamada, cep telefonu verilerinin ve uydu görüntülerinin incelendiği ancak uçaktan ve yolculardan herhangi bir ize rastlanamadığı belirtildi.

Guernsey polisinin açıklamasında "Elimizdeki bütün verileri inceledikten sonra zor kararı vererek arama faaliyetini bitirdik. Bu aşamada hayatta kalma ihtimalleri son derece düşük" ifadeleri kullanıldı.

İçinde Sala'nın da olduğu uçağın pazartesi günü Fransa'nın Nantes kentinden Galler'in başkenti Cardiff'e doğru seyir halindeyken Manş Denizi üzerinde kaybolduğu bildirilmişti.

Uçak Guernsey Adası'nın da aralarında olduğu özerk Channel Adaları üzerinde radarda kaybolmuştu.

Sala cumartesi günü İngiltere Premier Lig takımı Cardiff City ile sözleşme imzalamıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU