Ege Üniversitesi kampüsünde hayatını kaybeden Sezen Zambak için babası kampanya başlattı

Baba Metin Zambak Twitter’dan #sezenzambakicinadalet' etiketiyle bir kampanya başlattı. Ertelenen davanın duruşması 14 Şubat’ta görülecek

Fotoğraf: Twitter

Ege Üniversitesinin Bornova yerleşkesinde, okulun mezunlarından Sezen Zambak'ın ölümüyle sonuçlanan kazaya dair baba Metin Zambak sosyal medyadan #sezenzambakicinadalet' etiketiyle kampanya başlattı.

Üniversitenin Bornova ilçesindeki yerleşkesinde 16 Eylül'de üniversite çalışanı Vehbi Bolsoy idaresindeki sulama amaçlı kullanılan traktörün çarptığı Sezen Zambak, kaza yerinde hayatını kaybetmişti.

Kazayla ilgili tespit tutanağında, araç sürücüsü Bolsoy'un "sağa ve sola dönüşlerde kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkı vermemek" maddesini ihlal ettiğinden asli ve tam kusurlu olduğu, Zambak'ın karşıdan karşıya geçerken 11,7 metre olan yolu tamamlanmasına 1,5 metre kaldığından kusursuz olduğu tespit edilmişti.

Bolsoy hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talebini talebiyle hazırlanan iddianame İzmir 47. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. 

Dava sırasında kazada yaşamını yitiren Sezen Zambak'ın babası Metin Zambak, olay anına ilişkin görüntüleri izlediğini belirterek, sanığın gerçeği söylemediğini belirtmişti.

Bolsoy'un su tankerini kontrol etmek için değil, traktördeki arkadaşlarıyla konuştuğu için yola bakmadığını savunan Metin Zambak, "Kızım, yolun karşısına geçmek üzereyken, yani bir adım kala ezilmiş. Sanık dikkatsiz davranarak kazaya sebebiyet vermiş, kızımın ölümüne neden olmuştur. Şikayetçiyim" demişti.

Dava 14 Şubat’ta

Hakim, kazanın meydana geldiği alanda bilirkişi incelemesi yapılması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 14 Şubat'a erteledi. 

Babadan kampanya

Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren Metin Zambak, sosyal medyada '#sezenzambakicinadalet' etiketiyle bir kampanya başladı.

Baba Zambak, Twitter şu açıklamayı yaptı:

Benim canımın içi, çimen gözlü ciğerparem kızımın, 1'incilikle bitirdiği Ege Üniversitesi'nde sorumsuz, lakayt ve kural tanımaz şoförün kullandığı traktör çarpması sonucunda yaşama hakkı elinden alındı. İlk duruşmanın ardından şoföre, 'Gördüm ama karşıya geçeceğini düşünmedim' demesine rağmen ödül gibi üç gün imza atmak şartıyla serbestlik verildi. Sezenimin, 12 metrelik yolun 10,5 metresini tamamlamasına ve karşıya geçmesine sadece iki adım kalmasına rağmen traktör sürücüsünün yayayı gördüğünü itiraf etmesine rağmen, kamera kayıtlarında görüldüğü üzere şoförün iki arkadaşıyla sohbet etmesine ve tanıklara rağmen bu şoför elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Üstelik işine de geri dönecek. Ben bu tarz bir olayın başkalarının da başına gelmemesi ve Sezen'in emsal teşkil etmesi için adalet isteyen bir babayım. Hayatımızı derinden sarsan, bizden yaşama umutlarımızı çalan, hayallerimizi yok eden bu olayın duyurulması ve yayılması için yardımlarınızı bekliyorum.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU