MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “Lider Devlet Bahçeli’nin tahayyülleri dahi bizim için birer talimattır”

Yalçın, Bahçeli'nin doğum günü nedeniyle Twitter'dan bir mesaj yayımladı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili  Semih Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin doğum günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Yalçın mesajında, "Bugünün konjonktüründe Milliyetçi-üLkücü hareketin saygıdeğer lideri Devlet Bahçeli için biz yol ve dava arkadaşlarının ortaya koyduğu düstur şudur; 'Lider Devlet Bahçeli’nin tahayyülleri dahi bizim için birer talimattır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 1 Ocak'ta doğması nedeniyle MHP'liler sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. 

Yalçın da yaptığı paylaşımda "O, İkinci Dünya Savaşı sonrasında dizayn edilen bir dünya düzeninde doğmuştu" dedi. 

"Bugünlerde yeniden şekillenen dünyada değişimin aktörleri, Türkiye’yi uydu bir devlet olarak kalmak üzere yeniden dizayn etmek için kolları sıvamışlar, içeride ve dışarıda kendilerine taşeron unsurlar üretmişlerdir" ifadesini kullanan Yalçın, "Bu süreçte MHP, kuruluş ilkeleri ve ideolojisinden taviz vermeden sorumlu ve yapıcı politika anlayışının gereklerini yıllardır yerine getirmeye çaba göstermektedir" görüşünü savundu.

Yalçın şöyle devam etti:

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde Türk siyasetinin hastalıklarına da neşter vuran MHP; nerede sorun, anlaşmazlık ve ihtilaf varsa orada çözüm ve uzlaşma adresi olarak pozisyon almıştır. Bu sayededir ki MHP; zamanla hem Türk milliyetçiliğinin devletle barışmasında, hem en geniş kitleler tarafından benimsenmesinde; hem de varlık, bağımsızlık ve hürriyet iradesi gibi toplumsal reflekslerin güçlenmesinde fonksiyon üstlenerek milletimizin teveccühünü kazanmıştır. 

"Bizim için talimattır"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bahçeli’nin tutumu sayesinde cumhuriyetin farklı bir evreye girdiği görüşünü savunan Yalçın, "O halde bugün doğum gününü idrak ettiğimiz hareketin lideri Sayın Devlet Bahçeli için biz yol ve dava arkadaşları için söylenmesi gereken rahmetli Dündar Taşer’in idealizmini, lidere sadakatini ve davaya adanmışlığını bir adım ileriye götürebilmektir" dedi. 

Yalçın, Taşer’in “Türkeş’in yanlışı benim doğrumdan daha doğrudur” sözlerini hatırlatarak, "Bugünün konjonktüründe ise Milliyetçi-ülkücü hareketin saygıdeğer lideri Devlet Bahçeli için biz yol ve dava arkadaşlarının ortaya koyduğu düstur şudur; 'Lider Devlet Bahçeli’nin tahayyülleri dahi bizim için birer talimattır" ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU