MHP’li Yalçın’dan Babacan’a "Bir Bölen", Abdullah Gül’e "Cambaz Oynatıcısı" suçlaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada yeni siyasi oluşum çalışmalarına sert tepki göstererek, Ali Babacan’ı “Bir bölen’, Abdullah Gül’ü ise Babacan’ın arkasında cambaz oynatıcısı olarak niteledi

Ali Babacan ve Abdullah Gül / Fotoğraf: AP

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile eski AK Partili bakan Ali Babacan öncülüğünde süren yeni siyasi oluşum çalışmaları siyaset arenasını hareketlendirdi.

MHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden yeni siyasi oluşumlarla ilgili sert ifadelerde bulundu.

"Bugün Türk siyasi hayatında uluslararası dolar baronları tarafından, küresel sermayenin yakın mazideki mutemet adamı Kemal Derviş'in birbirinden kötü, üçüncü, hatta beşinci sınıf kopyaları ve versiyonları birer birer sahaya sürülmeye başlamıştır" diyen Yalçın, sözlerinin devamında şu iddiada bulundu:

Tesadüf olmasa gerektir, bugün AK Parti'de 'bir bölen' güruhundan Ali Babacan'ın arkasındaki cambaz oynatıcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı iken, 2009'da sözde Kürt meselesi için iyi şeyler olacağını ilan etmiş, ardından da açılım ve çözüm adı altında çözülme süreci başlatılmıştır. Şükür ki milletimizin feraseti yanında maşeri vicdanın sesi ve milli egemenliğimizin, varlık azmimizin gönüllü bekçisi olan MHP'nin tavizsiz, kararlı ve sağlam politikalarının da katkısıyla bu kirli süreç başarısızlığa uğratılmıştır.

semih yalçın.jpg
Semih Yalçın / Fotoğraf: AA

 

“Pensilvanya rüzgarlarının kaldırdığı yapraklar”

Semih Yalçın, 2023 küresel güç vizyonuna doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin önünü kesmek için yeni senaryoların sahneye konulduğuna iddia ederek, şunları ifade etti:

Uluslararası aktörler kendilerine yeni piyonlar, yeni maşalar, bendeler ve taşeronlar bulmuş, günün dinamiklerine uygun cambazlar yetiştirerek bellerine ip bağlamıştır. Sahneye yeni partiler, yeni oluşumlar çıkmaya başlamış, kendilerinde 'gelecek' vehmeden birtakım yalancı pehlivanlar 'yapraktan kispetler' giyinmeye başlamıştır. Pensilvanya'dan esen rüzgarların kaldırdığı yapraklar, topraklarımızda esen Cumhur İttifakı fırtınasının önünde sürüklenip savrulacaktır.

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU