Sağlık Bakanı Koca: Şehir hastanelerinden vazgeçmeyeceğiz

Sağlık Bakanı Koca, şehir hastanelerinde ameliyatların durma noktasına geldiği, malzeme temin edilemediği iddialarını yalanladı. Koca, zarar ettiği ileri sürülen şehir hastaneleri konseptinden vazgeçmeyeceklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zarar ettiği ve malzeme temin edilemediği için ameliyatların durma noktasına geldiği ileri sürülen şehir hastanelerine sahip çıktı. Şehir hastaneleriyle ilgili sistematik bir karalama kampanyasının sürdürüldüğünü iddia eden Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim, sevdam" olarak ifade ettiği şehir hastanelerinin yapımının hız kesilmeden sürdürüleceğini söyledi.

Koca, "Bundan sonraki süreçte genel bütçeden yapıyor olsak bile, finansal model değişikliği olsa da şehir hastanelerinin yapımından, konseptinden, fonksiyonundan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

10 şehir hastanesinin hizmete girdiğini belirten Koca, 8 şehir hastanesinin yapımının devam ettiğini, genel bütçeden yapılması planlanan 12 hastaneden 3'ünün proje ihalesine çıkıldığını aktardı. Koca, üç aylık süreçte kalan 9 hastanenin de proje ihalelerine çıkılacağını belirtti. ildiren Koca, "2023'ten önce bu hastaneleri bitirmek üzere plan yaptık. Genel bütçe de ona göre olacak" ifadesini kullandı.

'Günde 500 ameliyat yapılıyor'

Koca, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tek seferde inşa edilen üçüncü büyük hastanesi olan, 3 bin 704 yatak ve 1 milyon 350 bin metrekare alana sahip Ankara Şehir Hastanesi’nde 6 Şubat'tan bu yana 2 milyonun üzerinde hastaya bakıldığını, günde 500 ameliyat yapıldığını söyledi.

Ankara Şehir Hastanesinde ameliyatların durma noktasına geldiği, malzeme temin edilemediği şeklinde bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü iddia eden Bakan Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

Malzeme eksikliği nedeniyle ameliyatların yapılmadığı gibi bir durum asla söz konusu değil. Yeri geldiğinde malzeme fiyatlarının SUT fiyatlarından da yukarıda olduğu dönemde bile kendi global bütçemizden karşılayarak, vatandaşımızın ameliyatlarını asla yapmıyor noktasında olmadık. Ankara Şehir Hastanesinde bu anlamda malzeme olmadığından ameliyatların yapılmadığına dair bir durum söz konusu değil.

Varsın zarar edelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastanelerinin zarar ettiği iddialarına ilişkin, Şehir hastanelerimize bakın. Zarar ettiğini söylüyorlar. Halkımıza hizmet etmek için zarar ediyorsak varsın zarar edelim" demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise, sosyal medyadan Erdoğan’a verdiği yanıtta, ‘Şehir hastanelerinde millete hizmet edildiği için değil, yapılan sözleşmelerle yandaşlar zengin edildiği için kamu zararı var. Ağzından "beş koyunu" düşürmeyenler devlet yönetmeyi "beş müteahhidi zengin etmek" olarak bilince olan milletimizin geleceğine ve vergilerine oluyor’ diye yanıt vermişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU