Yavaş iki ayrı dava açtı, Aygün'den 100 bin lira tazminat istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün hakkında 50'şer bin liralık iki ayrı tazminat davası açtı. Bir tv programına katılan Yavaş, ‘Sinan Aygün'le görüşmeyi kabul etmedim çünkü başıma gelecekleri biliyordum’ dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında 50'şer bin liralık iki ayrı tazminat davası açtı.

Avukatı aracılığıyla Nöbetçi Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Yavaş, katıldığı bir televizyon programında kendisi hakkında "rüşvet" ve "terör örgütü üyeleri ile işbirliği" iddiasında bulunduğu gerekçesiyle Sinan Aygün hakkında davacı oldu. 

Yavaş'ın dava dilekçelerinde, Aygün'ün sarf ettiği sözleriyle kamuoyunda "itibarını zedelemeye çalıştığı" ve "iftira attığı" ifade edildi.

"FETÖ üyeleri ile iş birliği yaptığı" iddiasının eleştiri sınırını aştığı belirtilen dilekçede, bu eylemin "ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kabul edilmesinin mümkün olmadığı" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Rüşvet iddialarının somut belgelere dayanmadığı ve Yavaş'ı itibarsızlaştırma amacını taşıdığı ileri sürülen dilekçede, "Davalının tüm iddiaları sadece müvekkilin onuru ve saygınlığını zedelemeye yöneliktir. Davalının iddiaları tümüyle mesnetsizdir, hiçbir belge ve kanıta dayanmadan müvekkili rüşvet istemekle suçlamıştır" denildi.

Dilekçelerde, Aygün'ün, ayrı ayrı 50'şer bin lira, toplam 100 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesi istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışma devam ederken Mansur Yavaş, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu ve konuya dair açıklamalar yaptı.

İddialar hakkında Aygün ile hiç görüşmediğini söyleyen Yavaş, "Ben bu görüşmeyi kabul etmedim çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Ankara’da bir grup var, işlerini tehdit, şantaj, rüşvet, siyasi bağlantı gibi yollarla çözüyorlar. Aygün’ün meclis üyesi kardeşi aracılığıyla da benimle görüşmek istedi bunu da kabul etmedim" dedi.

Yavaş, "Kılıçdaroğlu size herhangi bir talimat verdi mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Hayır, Sinan Aygün'ün kendisine geldiğini, şantaj yapar gibi "Savcılığa vereceğim" dediğini duyurdu. "Biz belediye meclisinde bir tane rantı geçirmedik bu dönemde, halkın yararı olmayan kararı alamayız, bunun arkası gelir" dedim. "Hukuk ne yapıyorsa onu yap" dedi.

“Asla geri adım atmayacağız”

“Sinan Aygün’ün bu şekilde saldırmasının gerekçesi ise, şantajla tehditle bize geri adım attırmak” diyen Yavaş, “Asla geri adım atmayacağız. Bunu için kendini milletvekili yapan genel başkanı bile ortaya atabiliyor. Mesele siyasi olsun istiyor arkasına siyasileri alıyor. Çünkü belediye meclisi üyelerini satın alamıyor. İkna edemiyor, tehditle geri attıramıyor” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU