İYİ Parti'den Mansur Yavaş'a destek: Haram ve rant ile mücadelesinde yanındayız

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "15 Temmuz darbesinin öncesinde ve sonrasında Ankara’da usûlsüz imar-emsal artışları ile FETÖ’ye sağlanan imkânlarla oluşturulan servetlerin ve tapu devirlerinin araştırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında alın teri ve helâl kazanç vurgusu yapan Ağıralioğlu, 'rantiyeciler' ile mücadeleye odaklandıklarını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek verdiklerini söyledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"FETÖ’nün finans ayağının bütün detaylarıyla araştırılması için önergeler vermiştik"

"Ranta dayalı beton ekonomisinin bizi getirdiği yer, herkesçe malumdur" ifadeleri ile AK Parti iktidarını eleştiren Ağıralioğlu, Yavaş'ın yanında olduklarını açıkladı: 

Bu vesileyle 15 Temmuz darbesinin öncesinde ve sonrasında Ankara’da usûlsüz imar-emsal artışları ile Fetö’ye sağlanan imkânlarla oluşturulan servetlerin ve tapu devirlerinin araştırılmasını istiyoruz. Bu hususta daha evvel TBMM’de Fetö’nün finans ayağının bütün detaylarıyla araştırılması için önergeler vermiştik. Tapu devirleri, mal devirleri üzerinde sağlıklı bir araştırma yapılabilirse ve Ankara’da yaşanan rant-kayırma düzeninin devlet ve belediye imkânları ile oluşturulma geçmişi bütün detaylarıyla ortaya çıkartılabilirse bugün konuşulan mevzuların buzdağının görünen yüzü olduğu görülecektir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın Ankaralılara verdiği söz, haksız kazancın ve rantın önünü kesme sözüdür. Mansur Yavaş, bu sözünü tutacak; biz de haram ve rant ile mücadelesinde Mansur Yavaş’ın mücadelesine destek olacağız ve süreci de hassasiyetle takip edeceğiz.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU