Saadet Partili sandık gözlemcilerinin öldürülmesi davasında 4 sanığa müebbet

Yerel seçimlerde Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partili 2 sandık görevlisinin öldürülmesine ilişkin davada yargılanan 4 zanlı ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Fotoğraf: AA

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandık başında Saadet Partili iki sandık gözlemcisinin öldürülmesi ile ilişkin davada karar çıktı.

Güvenlik gerekçesiyle Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanıklar Ö.S, Ö.S. ve A.S. tutuklu bulundukları Kahramanmaraş, İstanbul ve Malatya'daki cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık C.K.’nın da hazır bulunduğu duruşmaya tutuklu sanık H.S. ise rahatsızlığı gerekçesiyle katılmadı.

Sanık avukatlarının son savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, 4 sanığa  “Kasten adam öldürme” suçundan ikişer kez müebbet hapis cezası verdi. C.K. adlı sanık ise yardım ve yataklık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Birlikte oy kullanmalarına karşı çıkmışlardı

Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'ndeki ilkokulda 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sırasında sandık görevlileri ile yaşlı çiftin kabine birlikte girip oy kullanmak istemesi üzerine tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olayda silahla vurulan Hasan ve İlyas Aktaş hayatını kaybetmiş, Ali Aktaş yaralanmıştı.

Olayla ilgili tutuklanan 5 sanıktan C.K, önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU