3 polise göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklama

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 3’ü polis 4 şüpheli yakalandı. 3 polis tutuklanarak cezaevine gönderildi

Polis memurlarının suçüstü çekilen görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi / Fotoğraf:İHA

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında illegal olarak yolcu giriş-çıkış kaydı yapıldığı ve transit geçiş noktalarından yabancı uyruklu şahısların sivil polis aracına bindirilerek ülkeye girişinin sağlandığı bilgisi üzerine operasyon başlattı.

Polis operasyonda transit yolcuların sivil polis aracı ile yasadışı yollardan Türkiye’ye girmelerini sağladıkları iddia edilen polis memurları Aziz K. ve Seyfi D.’yi gözaltına aldı. Yabancı uyruklu şahısların pasaportlarına hayali giriş kayıtları yaptığı ve sahte pasaport düzenlediği ileri sürülen polis memuru Çağrı K. ve giriş yapılacak pasaportları bulduğu ileri sürülen Ersin A. (32) isimli şüpheli de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polis memurları Aziz K, Seyfi D. ve Çağrı K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ersin A. hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Şüpheli polis memurlarının suçüstü çekildiği iddia edilen görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU