Gökçek'in mal varlığının araştırılmasına karar veren hakim davadan alındı

Eski Devlet Bakanı Dağdaş, Melih Gökçek’in mal varlığının araştırılmasını isteyen hakimin davadan alındığını belirtti

Fotoğraf: AA

Eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, Melih Gökçek’in kendisine açtığı davada, ‘Gökçek’in mal varlığının araştırılmasına karar veren hakimin davadan alındığını söyledi.

Twitter'dan bir açıklama yapan Dağdaş, Gökçek’in kendisinden istediği tazminat miktarının da 10 bin liradan 50 bin liraya yükseltilmesini istediğini de belirtti.

Dağdaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

Vicdanlı insanlara duyrumdur! Melih Gökçek’in bana açtığı hakaret davasında, mal varlığının araştırılması kararını veren hakim, bugün davadan alındı. Dava başka hakime verildi! Ayrıca avukatı benden istenen 10 bin lira tazminat miktarının 50 bin liraya yükseltilmesini talep etti!

 

 

Dağdaş, Melih Gökçek’in kendisi hakkında açtığı hakaret davasında, Gökçek’in mal varlığının incelenmesiyle ilgili talepte bulunmuştu.  Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi bu isteği kabul ederek, tapu ve bankalara yazı yazılmasına ayrıca mal beyanlarının da incelenmesine karar vermişti. Melih Gökçek, konu hakkında şunları söylemişti:

Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU